Cinci premii pentru elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, la faza națională a olimpiadelor școlare

El.plt.Raluca BorșLa Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia s-au numărat, de curând, performanțele obținute la faza națională a olimpiadelor școlare.

În săptămâna ”Să știi mai multe, să fii mai bun” s-a desfășurat etapa națională a olimpiadelor școlare. La finalul acestora, Colegiul uniformelor albastre din Cetatea Marii Uniri se mândrește cu cinci premii obținute de către elevii performeri, astfel: Premiul I la olimpiada de religie câștigat de către eleva fruntaș Ioana Argatu din clasa a X-a și un Premiu special obținut de către eleva plutonier Raluca Borș din clasa a XII-a. La cultul greco-catolic, elevul fruntaș Luca Marian din clasa a IX-a a obținut Premiul III. Elevii au fost pregătiți ce către domnul profesor Ioan Nistor.

Disciplina fizică a fost, și la această ediție, apreciată la nivel național, prin elevul sergent major Vlad Șchiopu din clasa a XII-a care a obținut Medalia de bronz din partea Societății Române de Fizică. Disciplina fizică este predată, cu multă pasiune și dăruire, de către doamna profesoară Dorina Filipescu.

Demn de apreciat este și faptul că Vlad Șchiopu a reușit să obțină și o Mențiune specială din partea M.E.C.Ș la olimpiada interdisciplinară ,,Științele pământului” desfășurată la Brașov în perioada 14-18 aprilie 2015. Această competiție presupune verificarea cunoștințelor dobândite la disciplinele: fizică (profesor Dorina Filipescu), chimie (profesor Lucian Irimie), biologie (profesor Adela Tudor) și geografie (profesor Valer Macarie).

Cu cele 15 calificări la faza națională la 9 discipline, palmaresul colegiului s-a îmbogățit cu aceste cinci premii la faza națională.

Aceste reușite demonstrează, încă o dată, că performanța nu este o întâmplare. Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia se poate lăuda cu astfel de performanțe în fiecare an, deoarece aici se descoperă, se încurajează și se educă inteligența, perseverența și ambiția.

Despre Redacția ProAlba 30185 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*