Cinci minori din Abrud, între care un bebeluș, sunt internați în spital în urma suspiciunii de rujeolă. O altă persoană este izolată la domiciliu

perfuzieDirecția de Sănătate Publică Alba informează că a deschis, luni, 24 octombrie 2016, o anchetă epidemiologică, după apariția unui focar de rujeolă în orașul Abrud, șase persoane fiind suspecte, dintre care cinci internate, iar una izolată la domiciliu. Din declarațiile luate, pacienții împreună cu familiile lor au participat, în 9 octombrie 2016, la o întrunire religioasă la Biserica Baptistă din Abrud la care au participat și copii de la Centrul de Plasament Criscior din județul Hunedoara care erau infectați cu rujeolă. Astfel, virusul a fost transmis și celor șase copii participanți la întrunire.  Vârsta pacienților infectați cu rujeolă este cuprinsă între opt luni și 16 ani, iar cinci dintre aceștia au fost internați: patru la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, unul la Clinica de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, iar alt pacient a fost izolat la domiciliu.

Doar unul dintre cei șase pacienți a fost vaccinat împotriva rujeolei.

Ancheta epidemiologică a DSP Alba vizează stabilirea filiației cazurilor, delimitarea zonei afectate, catagrafierea contacților de familie și comunitate și stabilirea statusului vaccinal al acestora pentru recuperare la vaccinarea ROR.

Direcția de Sănătate Alba a făcut și face în continuare apeluri părinților să-și vaccineze copiii împotriva rujeolei. În prezent, în stocul DSP Alba se mai află 5145 de doze.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19554 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*