Cetatenii Regiunii Centru, in contact direct cu Uniunea Europeana

Incepand cu 1 ianuarie 2013, ADR Centru a lansat prin intermediul unui nou proiect, un centru regional de informare privind activitatile Uniunii Europene, strategiile si programele sale. CENTRUL EUROPE DIRECT REGIUNEA CENTRU va fi deschis si pus la dispozitia cetatenilor din Regiunea Centru timp de cinci ani, respectiv pe perioada 2013-2017. Incepand cu acest an, in regiune vor fi desfasurate activitati de informare si comunicare care vor implica activ cetatenii in dezbaterea problemelor europene. In acest an, expertii ADR Centru vor organiza o serie de evenimente si concursuri, vor pune la dispozitia cetatenilor o biblioteca cu publicatii ale Uniunii si vor raspunde intrebarilor despre Uniune si programele sale, adresate direct, telefonic sau online de catre cetateni.

Timp de cinci ani, expertii din cadrul ADR Centru vor contribui la imbunatatirea nivelului de informare al cetatenilor Regiunii Centru in ceea ce priveste drepturile cetatenilor, legislatia europeana, programele de finantare si activitatile institutiilor europene. Daca aveti intrebari, puteti contacta reprezentantii ADR Centru la tel 0358/403121, puteti transmite e-mail la europedirect@adrcentru.ro, sau puteti sa le adresati direct la sediul din Alba Iulia, str. Decebal, nr. 12. Activitatile Centrului constau in acordarea de informatii cetatenilor Regiunii Centru, dar si consultanta, raspunsuri la intrebarile privind politicile si structurile europene, elaborarea si distribuirea de materiale informative si organizarea de evenimente pentru promovarea prioritatilor si actiunilor UE, a legislatiei europene si a drepturilor cetatenilor.

„Centrul de informare Europe Direct Regiunea Centru urmareste ca, pentru perioada 2013-2017, sa fie un pol de informare la nivel regional pentru cei 2,5 milioane de cetateni din Regiunea Centru in ceea ce priveste actiunile si prioritatile Uniunii Europene. ADR Centru completeaza prin acest proiect lista serviciilor pe care le ofera cetatenilor din Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu. Incepand cu acest an, pe langa gestionarea proiectelor cu fonduri nerambursabile, sustinem dezvoltarea regiunii si prin crearea acestui centru de informare regional. Centrul Europe Direct Regiunea Centru este un proiect de comunicare care va aduce mai aproape Uniunea Europeana de cetateni, care pune la dispozitia cetatenilor informatii si le da posibilitatea de a se implica si de a contribui activ la politicile europene. Este necesar sa ne cunoastem drepturile, in calitate de cetateni europeni, pentru a le putea exercita sau a le putea revendica”, a declarat domnul Simion Cretu director general ADR Centru.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a participat in luna septembrie 2012 la cererea de propuneri organizata de Comisia Europeana pentru selectarea structurilor gazda pentru centrele de informare ale Retelei Europe Direct in perioada 2013-2017. Ca urmare a selectarii propunerii inaintate, Comisia Europeana si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru au incheiat in 12 decembrie 2012 Acordul-cadru pentru functionarea in perioada 2013-2017 a Centrului de informare Europe Direct Regiunea Centru la Alba Iulia, in cadrul sediului ADR Centru. Toate activitatile Centrului Europe Direct Regiunea Centru sunt complementare celor desfasurate in prezent de catre ADR Centru si vor intregi gama de informatii transmise si de evenimente realizate de catre Agentie, sustinand-o in scopul sau de a promova instrumentele de finantare europene, de a obtine un feedback necesar pentru a genera un comportament activ si de a implica cetatenii in politicile Uniunii Europene.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21839 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*