Cetățenii din Aiud, singurii care pot diminua penalitățile pe care municipiul le plătește pentru necolectarea selectivă a deșeurilor

Așa cum se cunoaște, în municipiul Aiud, serviciul public de salubritate este concesionat prin delegare de gestiune către operatorul SC Greendays Aiud, prin Hotărârea Consiliului Local al municipiului Aiud nr. 115/14.07.2010. În anul 2017, municipalitatea a fost nevoită să achite suma de 83.806 lei, reprezentând suma datorată pentru neîndeplinirea obiectivului anual de reducere a cantităților de deșeuri municipale, conform OUG 196/2005 privind Fondul pentru Mediu aprobată prin Legea nr. 105/2006.

La inițiativa conducerii primăriei municipiului Aiud, Consiliul Local prin HCL 252/09.10.2017 a aprobat realizarea investiției ”Platformă subterană de colectare selectivă a deșeurilor menajere” pe amplasamentul punctului de colectare situat în municipiul Aiud pe strada Sergent Hațegan, bloc A3 – A5, inițiativă însușită de către operator, în baza obligațiilor contractuale. Prima platformă de acest gen a fost montată pe strada Sergent Hațegan, urmând să fie dată în folosință.

Zona pieței este următoarea vizată pentru amplasarea unei platforme subterane, odată cu reamenajarea întregii zone, mai ales datorită faptului că un număr mare de cetățeni trec zilnic pe lângă punctele de colectare selectivă. Mai mult decât atât, a fost elaborat Planul de măsuri pentru creșterea eficienței modului de colectare selectivă a deșeurilor, plan acceptat de operatorul de salubritate, tocmai în spiritul respectării normelor interne și internaționale, norme menite să asigure confortul și siguranța locuitorilor. Precizăm că toate măsurile din planul invocat sunt și vor fi puse în practică, însă reamintim că cetățenii sunt cheia reducerii penalității cauzate de necolectarea selectivă a deșeurilor.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22038 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*