Cetatea Alba Iulia ocupă locul doi în TOP DESTINAŢII turistice din România, recomandate de Trip Advisor

cetate alba iuliaAlba Iulia se află pe locul doi în topul destinațiilor din România, recomandate de portalul turistic Trip Advisor, un site destinat turiștilor din întreaga lume. Ceea ce face ca Cealaltă Capitală să ocupe această poziție, este numărul voturilor primite din partea turiștilor care au vizitat orașul. Principalul obiectiv de atracţie este Cetatea Alba Carolina și este recomandată de peste o sută de oameni din ţară și de peste hotare.

În acest moment, Alba Iulia are 114 review-uri din partea turiștilor. Majoritatea dintre cei care au votat cetatea o consideră drept destinație excelentă sau foarte bună.

„Alba Iulia este cea mai bună experiență de turism pe care o poți face timp de două zile împreună cu familia”, scrie unul din cei ce au vizitat orașul.

Un alt turist consideră că acest loc trebuie neapărat văzut. Potrivit acestuia, Cetatea, frumos restaurată, nu trebuie ocolită. „E localizată în centrul orașului Alba Iulia, are o mulțime de atracții mici sau chiar mari (Catedrala Reîntregirii, Muzeul Național al Unirii). Zidurile exterioare, porțile și fostele șanțuri de apă au fost readuse la starea anterioară. Sunt o mulțime de locuri unde se poate lua masa, cumpăra diverse lucruri sau relaxa”.

Altă persoană spune că Cetatea Alba Carolina este minunată și că ar trebui vizitată atât în timpul zilei, cât și pe timp de noapte, când este luminată „maginifc”. „Accesul este gratuit 24 de ore”, a precizat acesta.

„Cetatea Alba Carolina este una dintre cele mai impresionante edificii din toată Europa. Frumos restaurată sub auspiciile Comsiei Europene, această „regenare” și „renaștere” este un „must see” pentru oricine planifică o vizită în România”, este impresia altui turist.

Alţi turişti au fost impresionaţi de variantele pentru plimbări lungi sau scurte, cu bicicleta sau pe jos, opţiunile de vizitare ale obiectivelor istorice – Muzeul sau artefactele romane şi alte locuri de descoperit în Cetate. Nu în ultimul rând, au reţinut spectacolele de reenactment de vineri seara, când Cetatea „prinde viaţă”.

Platforma tripadvisor.com acordă atestate obiectivelor turistice sau restaurantelor de pe tot globul care au parte de recenzii bune din partea comentatorilor site-ului – oameni din întreaga lume.

Pe primul loc la recomandări din partea turiştilor în topul Trip Advisor este Castelul Peleş, Sinaia, urmat de Cetatea Alba Iulia, apoi Mănăstirea Suceviţa (Suceava), iar pe locul patru Piaţa Mare din Sibiu. În top mai sunt menţionate Mănăstirea Bârsana (Sighetu Marmaţiei), Biserica Stavrapoleos (Bucureşti), Ateneul Român (Bucureşti), centrul oraşului Braşov, Mănăstirea Voroneţ (Gura Humorului) sau Biserica celor Trei Ierarhi (Iaşi).

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21839 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*