Ceremonia de dezvelire a plăcilor omagiale având inscripționate numele delegaților de la Marea Unire, in toate localitățile din județul Alba

Pe 20 noiembrie, in toate localitățile din județul Alba va avea loc ceremonia de dezvelire a plăcilor omagiale având inscripționate numele delegaților de la Marea Unire.

Consiliul National Roman Central anunța pe 20 noiembrie convocarea Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia, printr-un manifest publicat in presa momentului.

În documentul respectiv , purtând semnătura lui Ștefan Cicio Pop, Președintele Marelui Sfat al Națiunii Române din Ungaria și Transilvania, se specifica cine va lua parte la evenimentul de la 1 Decembrie 1918.

La inițiativa Consiliului Județean Alba, la ora 16.00, se vor dezveli 78 de placi omagiale iar clopotele bisericilor vor bate de 100 de ori.

”În tot ce facem, avem de ales. În urmă cu exact 100 de ani, pe 20 nov 1918, Alba Iulia era aleasă ca loc al Marii Uniri. La 100 de ani de atunci, le confirmăm de acum tuturor românilor care au ales deja să își petreacă 1 Decembrie 2018 la Alba Iulia că au făcut alegerea cea mai bună. Pentru următoarelor generații vom avea sentimentul împlinirii față de memoria celor care au venit atunci la Alba Iulia, pentru a împlini visul tuturor românilor” a spus Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

 

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22937 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*