Centrul Europe Direct Regiunea Centru a organizat o dezbatere privind alegerile europarlamentare din acest an

europarlamentare adr 06Cu mai putin de doua luni inainte de turul de scrutin din 25 mai, Centrul Europe Direct Regiunea Centru din cadrul ADR Centru a organizat o dezbatere privind alegerile europarlamentare din acest an. Reprezentantii primariilor din Regiunea Centru, ai prefecturilor, ai universitatilor, dar si reprezentantii voluntarilor si ai studentilor, alaturi de jurnalisti si reprezentantii ADR Centru au participat la aceasta intalnire si au propus diseminarea informatiilor prin mijloacele de care dispun. In cadrul dezbaterii, cei peste 50 de participanti au identificat cateva dintre beneficiile aduse cetatenilor Regiunii Centru de catre legislatia si fondurile europene, au constientizat importanta exprimarii votului de cat mai multi alegatori si au cautat sa transmita un mesaj unitar catre toti cei implicati in acest proces electoral.

europarlamentare adr 04Evenimentul, moderat de catre domnul Simion Cretu, a adus in discutie si dezbatere mai multe subiecte de interes referitoare la caile de implicare si participare la vot ale cetatenilor Regiunii Centru, respectiv din Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu. Toti cei prezenti si-au exprimat opinia cu privire la argumentele participarii la vot in cadrul alegerilor europarlamentare ce vor avea loc in 25 mai, precum si a mijloacelor optime de constientizare cu privire la importanta participarii la vot in aceste alegeri. Dezbaterea a reunit formatori de opinie si multiplicatori de informatie de la nivelul Regiunii Centru: reprezentantii universitatilor, ai organizatiilor neguvernamentale ce actioneaza in domeniul civic, ai prefecturilor si autoritatilor publice locale, precum si din mass-media.

europarlamentare adr 07”Anul acesta este diferit si mult mai important pentru toti cetatenii din Uniunea Europeana si din Regiunea Centru, in privinta votului. Dupa aceasta perioada de criza economica, Parlamentul European, prin votul exprimat, castiga un rol mult mai important si decisiv in propunerile legislative si in modificarile aduse prin impunerea acestora la nivelul fiecarei tari. In acest an, parlamentarii fiecarei tari pot avea votul decisiv in ceea ce priveste presedintele Comisiei Europene, si nu statele, cum era inainte. De acum incolo, propunerile parlamentarilor se vor  afla pe picior de egalitate cu propunerile guvernelor nationale in ceea ce priveste aproape toata legislatia UE. Cu alte cuvinte, daca alegem bine, vom avea 32 de europarlamentari care pot sustine si propune legi ce sustin interesele cetatenilor de acasa, care ii pot proteja mai mult”, a declarat Simion Cretu, director general ADR Centru.

europarlamentare adr 03Discutiile au fost deschise de tema ce vizeaza principiile unei bune guvernari europene si implicarea cetatenilor, prezentata de catre prof. univ. dr.  Mihai Pascaru, din cadrul Universitatii ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Tot din partea  universitatii albaiuliene au fost aduse in discutie valorile participarii la alegerile europarlamentare de catre doamna lector dr. Rodica Stanea. Schimbarile aduse in viata cetatenilor de actualul Parlament European si miza alegerilor europarlamentare din 25 mai 2014, au fost alte subiecte dezbatute de catre membrii Centrului Europe Direct Regiunea Centru si de echipa Centrului Europe Direct Alba Iulia, impreuna cu participantii la eveniment. Manifestarea s-a incheiat dupa o scurta prezentare a viitoarelor activitati ale centrului regional din cadrul ADR Centru si dupa anuntarea lansarii a doua concursuri cu premii relevante la care pot participa cetatenii din Regiunea noastra, precum si mass media.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23672 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*