Centrul de zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina” din Blaj a împlinit trei ani de la înfiinţare

sfanta irina aniversare 5 2015Ziua Internaţională a Copilului a însemnat o sărbătoare cu dublă semnificaţie pentru prichindeii de la Centrul de zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina” din Blaj. Micuţii au sărbătorit în 1 iunie şi ziua aşezământului social care a împlinit trei ani de la înfiinţare. Cu această ocazie cei peste 30 de copii beneficiari ai centrului au organizat împreună cu educatoarele un mic program artistic, au confecţionat felicitări şi au participat apoi la un mini carnaval. De asemenea, fiecare copil şi-a imprimat mânuţa cu diferite culori pe coroana unui copăcel din carton pe care l-au numit simbolic „Copacul prieteniei”. În final micuţii au primit cadouri dulci şi delicioase oferite de Primăria Municipiului Blaj.

Centrul de zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina” din Blaj a fost deschis în data de 1 iunie 2012 fiind primul de acest fel din Patriarhia Română. Centrul funcţionează astfel de 3 ani şi vine în sprijinul părinţilor care locuiesc pe raza municipiului Blaj şi au o situaţie socio-economică dificilă, oferind o alternativă pentru îngrijirea şi educarea copiilor cu vârste cuprinse între 0-3 ani.

sfanta irina aniversare 1 2015Misiunea centrului de zi este de a asigura servicii de îngrijire, supraveghere a copiilor care frecventează centrul şi să dezvolte programe de educaţie timpurie adecvate, vârstei, nevoilor, potenţialului de dezvoltare şi particularităţilor acestora. Astfel, în cadrul acestuia, copiii sunt îngrijiţi 10 ore pe zi, primesc două mese principale şi două gustări, igienizare corespunzătoare, au program de odihnă, activităţi educative cu caracter ludic, activităţi de socializare şi integrare, de recreere, evaluare psihologică periodică a dezvoltării cognitive şi intervenţie logopedică. De asemenea, părinţilor li se oferă servicii de consiliere socială şi psihologică, informare, mediere în relaţiile cu serviciile sociale şi instruire în ceea ce priveşte educarea şi îngrijirea corespunzătoare copilului mic.

Centrul este coordonat de părintele Vasile Seicean, iar personalul este alcătuit din trei îngrijitoare, o educatoare, un asistent social iar în mod voluntar îşi oferă serviciile un profesor educator şi un psiholog/logoped. De la înfiinţarea acestui centru şi până în prezent peste 100 de copii au frecventat creşa.

Despre Redacția ProAlba 30191 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*