Centrul de Agrement Arieșeni a găzduit, pentru 70 de copii și tineri, “Tabăra naţională de artă și tradiție moțească”

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Alba a organizeazat in perioada 20-26 august 2018 ” Tabăra națională de artă și tradiție moțească”, gazduita  la  Centrului de Agrement Arieșeni, pentru 70 de copii si tineri din jutetele Constanta, Giurgiu, Olt si Alba, un eveniment ce a constat dintr-o  serie de ateliere tematice, drumetii, vizite la obiective si un program interactiv de tabara.

Tematica  a fost legata  de arta, traditii si obiceiuri din Tara Motilor, conştientizarea tinerilor asupra pastrarii valorilor nationale . Participantii au vizitat  case traditionale  motesti de la Patrahaitsti si Scarisoara, au participat la ateliere de cioplit lemul si tesut si pirogravat. Nu au lipsit vizitele la obiectivele turistice din zona : Ghetarul Scarisoara, pestera Ursilor, Muzeul Flutur , Pestera Meziad , Groapa Ruginoasa.

Fiind si anul Centenarului, prin aceasta participare la tabara de arta moteasca, aducem in atentia tinerilor, locuri, oameni  si  traditii, toate contribuind la statornicia si cinstirea neamului romanesc, a unor nume mari din istoria Romaniei, ca Horea, Closca si Crisan, Avram Iancu. Prin organizarea  acestei tabere,  un aport la continuitatea si pretuirea traditiilor si obiceiurilor neamului romanesc de catre tanara generatie.

Tabara s-a incheiat cu inmanarea diplomelor, materiale promotionale si  focul de tabara.

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19085 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*