Centenarul Marii Uniri, un proiect PSD pentru români şi România!

sigla psdMai jos, puteți citi un rezumat al proiectului propus de PSD pentru Centenarul Marii Uniri. Acest proiect a fost prezentat oficial, miercuri, 30 noiembrie,  într-o conferință de presă, susținută la Alba Iulia, de Florin Iordache, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Centenarul Marii Unirii reprezintă cel mai important proiect al Partidului Social Democrat pentru perioada 2016 – 2020 şi este menit să redea încredere şi demnitatea tuturor românilor dar şi să îi unească în cadrul unui proiect de ţară unic şi coerent. Din prima zi de guvernare, parlamentarii PSD vor lansa o dezbatere serioasă pentru proiectul Centenarului Unirii care va cuprinde măsuri legislative şi guvernamentale menite să aducă prosperitatea românilor şi să creeze o Românie puternică în faţa celorlalte naţiuni ale lumii.

Alba Iulia va fi în centrul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri

Programul Centenarului Marii Uniri va conferi municipiului Alba Iulia rolul central în cadrul manifestărilor care vor marca împlinirea a 100 de ani de la momentul istoric din 1 decembrie 1918. Capitala de suflet a tuturor românilor va găzdui cele mai importante evenimente în anul Centenarului dar va căpăta şi un rol mult mai activ pentru societatea românească. Astfel parlamentarii PSD vor lansa în luna decembrie 2016 o dezbatere privind mutarea unor instituţii publice naţionale sau guvernamentale la Alba Iulia dar şi pentru organizarea unor şedinţe festive ale Guvernului sau Parlamentului în municipiu.

O Românie puternică în Uniunea Europeană şi în NATO

Românii au nevoie de o Românie PUTERNICĂ în Uniunea Europeană şi în NATO, iar acest lucru depinde de oamenii de stat care îi vor reprezenta. Din 2016, PSD îşi propune o politică externă coerentă care să pună în prim plan interesul naţional şi să reconstruiască imaginea demnă a României în Uniunea Europeană şi în lume. Centenarul va fi promovat prin ambasadele şi consulatele româneşti, vor fi întâlniri bilaterale, iar la 1 decembrie 2018, la Ziua Naţională, vor fi invitaţi toţi şefii de stat şi de guverne din ţările cu care România are parteneriate. Anul 2018 va pregăti şi preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România (2019), perioadă în care ţara noastră va trebui să conducă bine destinele Europei.

Unitate şi solidaritate pentru toţi românii

Indiferent că trăiesc între graniţele României sau în orice alt colţ al lumii, românii trebuie să simtă solidaritatea şi susţinerea ţării lor. Într-o perioadă în care unii politicieni i-au dezbinat pe români pentru interese meschine, într-un an în care românii din afara ţării sunt priviţi cu ură de cei rămaşi în ţară, PSD îşi propune să unească toţi românii sub un interes naţional unic şi puternic. Acest lucru se poate face doar prin implementarea unor politici coerente care să aducă prosperitate românului din ţară şi să îl determine pe cel din străinătate să se întoarcă în România.

Sprijin concret pentru şcoala românească

Şcoala şi cercetarea românească au nevoie de fapte, nu vorbe. PSD a pregătit în proiectul Centenarului Marii Uniri şi măsuri menite să dezvolte educaţia românească pe principii solide precum: calitate, profesionalism, seriozitate şi competitivitate. Istoria românilor va fi un punct important în manualele elevilor punându-se un accent mult mai mare pe prezentarea eroilor naţiunii române dar şi pe explicarea rolului esenţial pe care l-au avut în constituirea statului român locuri precum Alba Iulia sau Câmpia Libertăţii de la Blaj.

Tinerii – cea mai mare bogăţie a României

Una dintre cele mai mari bogăţii a României este formată din tinerii acestei ţări, muncitori, harnici şi bine pregătiţi. Ei reprezintă viitorul şi de aceea trebuie să începem să credem în ei, să le oferim condiţii decente pentru a-şi face o viaţă în România şi să oprim exodul valorilor tinere româneşti. PSD propune un proiect al Centenarului axat pe susţinerea tinerilor şi promovarea valorilor tinerei generaţii.

Cultura şi valorile româneşti, priorităţi naţionale

Cultura şi valorile româneşti vor fi priorităţi naţionale, iar parlamentarii PSD vor susţine şi promova în următorii patru ani proiecte culturale ample stimulând creativitatea şi competiţia. O linie specială de finanţare pentru proiecte culturale şi istorice dedicate Centenarului sau fonduri pentru restaurarea tuturor monumentelor şi imobilelor din ţară simboluri pentru Marea Unire sunt doar două dintre măsurile din proiectul PSD.

Centenarul Marii Uniri sărbătorit şi în satul românesc

Satul românesc nu trebuie uitat şi trebuie ajutat să se dezvolte şi în contextul Centenarului Marii Uniri deoarece valorile naţionale sunt păstrate în cea mai curată formă de oamenii satului. Proiectul PSD va include fonduri pentru dezvoltarea satului românesc, pentru agricultură dar şi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă în mediul rural. La 100 de ani de la formarea României moderne vrem un sat românesc dezvoltat în care oamenii pot trăi la standarde europene.

Demnitate şi prosperitate pentru toţi românii

Românii au nevoie să li se redea demnitatea, însă pentru acest lucru trebui să resimtă prosperitate pentru ei şi familiile lor. Creşterea economică a României se va regăsi în buzunarul românilor, în pensii şi salarii decente. Doar aşa românii vor începe să creadă cu adevărat în România şi în 2018 vor avea puterea şi liniştea să se bucure cu adevărat de cei 100 de ani de la înfiinţarea României moderne.

 

 

 

 

 

 

Despre Redacția ProAlba 30149 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*