Cele mai importante piese auto pe care trebuie sa le schimbi la anumite intervale

Mașina este, fără îndoială, cel mai rapid mijloc de transport terestru pe care îl avem la îndemână pentru a ne deplasa dintr-o parte în alta. Pe cât de mult ne ajută, pe atât de mult ne poate da peste cap întregul buget al familiei. Cu toții știm că piesele auto nu sunt tocmai cele mai ieftine componente, iar prețul crește dacă apelăm direct la service-urile auto specializate.

Din fericire, există câteva metode pe care le putem utiliza (și din care ne putem inspira) pentru a reduce costurile. Întrucât autovehiculul funcționează pe baza unui sistem bine pus la punct, anumite piese auto au o durată specifică de viață care, dacă este depășită, te vor atenționa numaidecât. De aceea, poți planifica din start care sunt componentele care trebuie schimbate în decursul anului, fără să ai parte de surprize.

Pe de altă parte, în cazul în care schimbarea pieselor auto te ia prin surprindere, evită să apelezi direct la service. O alternativă mult mai inspirată este să achiziționezi de unul singur toate componentele necesare. Însă, înainte de toate, asigură-te că știi de ce ai nevoie:

Discurile de frână – trebuie să fie înlocuite cu unele noi la fiecare 40.000 sau 50.000 de kilometri parcurși. În anumite situații, pot fi folosite până la 100.000 de kilometri.

 

 

 

 

 

 

 

Imagine preluată de pe euautopiese.ro

Plăcuțele de frână – se schimbă atunci când ai între 30.000 și 50.000 kilometri parcurși, în funcție de modul și stilul de condus. Modul sport uzează mult mai repede atât plăcuțele, cât și discurile.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23168 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*