Ce să te asiguri că ai la tine vara în drumeție, pentru clipe de neuitat!

În general, concediile de vară se împart între două opțiuni: la mare sau la munte. Dacă alegi să mergi la munte, vei avea cu siguranță parte de clipe de neuitat. Fie că înlocuiești nisipul fierbinte al plajei cu verdele răcoritor al naturii, fie că ai două vacanțe separate, e important să știi cum să ai tot confortul când faci drumuri lungi.

Drumețiile sunt o modalitate bună de a te bucura de priveliști și de exercițiul fizic benefic. Mai ales dacă ești la prima încercare a unei astfel de experiențe, e important să te gândești la fiecare detaliu al excursiei, de la lungimea traseului, până la lucrurile pe care le iei cu tine. În funcție de lungimea și dificultatea traseului și de numărul de persoane, poți alege varianta optimă pentru o excursie de neuitat.

Iată ce trebuie neapărat să ai la tine când mergi vara în drumeție!

 

  • Pelerină de ploaie

Chiar dacă se anunță o zi cu vreme excelentă, uneori poate apărea o ploaie neașteptată. Ca să nu fii luată prin surprindere, ia, pentru orice eventualitate, o pelerină de ploaie la tine. Găsești variante ușoare, care nu vor ocupa mult loc în rucsac. Dacă se anunță vreme instabilă, e o idee bună să iei și îmbrăcăminte mai groasă. Poți opta, de exemplu, pentru hanorace de la vGeneration pentru zilele de vară mai răcoroase.

 

  • Mâncare și apă suficientă

Calculează cantitatea de mâncare și apă în funcție de lungimea drumeției. Ca să previi orice lucruri neașteptate, ia mai mult decât te aștepți să consumi, dar astfel încât să nu trebuiască să cari extrem de mult. Câteva idei de alimente potrivite sunt batoanele cu cereale, diferite tipuri de nuci, covrigei și sandvișuri. Doi litri de apă sunt suficienți pentru o zi. 

 

  • Cremă cu protecție solară și ochelari de soare

Chiar dacă vei trece și prin zone de pădure, soarele e deosebit de puternic vara. De aceea, aplică înainte să pleci de acasă cremă cu protecție solară și ai grijă să o folosești de câte ori e nevoie. Ia și niște ochelari de soare, pentru momentele când lumina bate din față. Astfel îți protejezi ochii în orice situație de eventualele probleme care pot apărea din cauza razelor ultraviolete. 

 

  • Produse de prim ajutor

Pentru a preîntâmpina accidentările sau problemele ușoare ca durerile de cap sau de stomac, e bine să iei și o trusă de prim ajutor și câteva medicamente. Ar trebui să incluzi tratamente pentru bășici, bandaje adezive de mărimi diferite, bandă adezivă, creme dezinfectante și analgezice. Alege cât de mare să fie trusa în funcție de lungimea călătoriei și de numărul de persoane.

Drumețiile sunt o modalitate bună de a te deconecta de la responsabilitățile zilnice și de face exercițiu fizic, benefic pentru sănătate. Vara este anotimpul perfect pentru astfel de excursii, pentru că sunt cele mai multe șanse să prinzi vreme bună. Ca să ai parte de plimbări de neuitat și ca să te bucuri în liniște de priveliști, trebuie să te asiguri că iei cu tine anumite lucruri care te fac să fii pregătită pentru orice situație.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 25394 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*