Ce croaziere să alegi în funcție de anotimp. TOP 3 croaziere în care să mergi toamna

O croazieră poate fi o idee inedită de vacanță, mai ales atunci când ai încercat deja toate variantele clasice de destinații de vacanță în care ajungi cu avionul. Într-o croazieră locuiești, de fapt, pe un vapor, ai condiții de 5 stele și nu vezi doar un loc, timp de 10 zile, ci îți bei cafeaua, în fiecare dimineață, într-un paradis diferit. Află din acest articol cum să alegi croaziera potrivită în funcție de anotimp și ce destinații potrivite pentru toamnă poți alege.

Destinații perfecte pentru croaziere de toamnă

Atunci când vine toamna și sezonul de vacanțe la mare se încheie, poți începe să răsfoiești oferta de croaziere care pot fi alese toamna, ba chiar și în sezonul rece. Iată 3 idei de croaziere în care poți pleca chiar acum:

 

  • Coasta de Est a Statelor Unite și Canada

Dacă îți place spectacolul frunzelor ruginii și iubești atmosfera plăcută de toamnă, atunci nu ezita să alegi o croazieră pe Coasta de Est a Statelor Unite, unde poți vizita în fiecare port în care va opri vasul, câte un oraș cochet și atrăgător. Dacă te gândești la plajă, nu e cazul. Aici mergi toamna doar ca să vizitezi și să te bucuri de aer călduț.

 

  • Caraibe

 

Caraibe este o destinație perfectă când în România e toamnă târzie, chiar iarnă. Pentru că în timpul verii acolo sunt destul de multe furtuni, ce provoacă valuri mari, cel mai bun moment pentru plecare este octombrie. Dacă ai posibilitatea să pleci într-o croazieră prelungită, nu sta pe gânduri. În timp ce în țară va fi zăpadă, tu te vei bucura de soare și apă caldă. În plus, vei avea parte de priveliști demne de Paradis.

 

  • Hawaii

 

Visezi de multă vreme să te trezești cu o salbă de flori de hibiscus la gât și să fii salutat cu “Aloha”? Atunci acum e momentul să cauți o ofertă turistică și să pleci în croazieră în aceste minunate Insule ale Oceanului Pacific. Vara s-a terminat, asta înseamnă că și acolo s-au domolit temperaturile fierbinți și insuportabile, așa că acum e sezonul perfect de plajă, soare, apă. Și cocktailuri colorate.

Cum alegi croaziera în funcție de anotimp

Dacă vrei să mergi într-o croazieră de vis, fără să fii condiționat de mercurul din termometre sau de posibile furtuni sau uragane, alege o croazieră pe Mediterana, în Europa. Clima blândă din Marea Mediterană permite navigarea tot timpul anului, așa că poți începe să faci planuri de călătorie de pe acum. Oferte găsești câte vrei, atât online, cât și în sediile agențiilor de turism. În cazul în care visezi la o croazieră în valurile unui ocean, dar să călătorești în orice perioadă a anului, alege un tur în Atlantic, în Insulele Canare și Madeira. Clima este blândă și constantă pe parcursul întregului an, nu degeaba Madeira este numită și “insula eternei primăveri”. În plus, în timp ce în România e iarnă, în Atlantic poți face baie. Dacă visezi să ajungi într-o croazieră în Nordul Europei, ca să vezi Fiordurile Norvegiei, evită să pleci în călătorie iarna, chiar dacă ai găsit ceva ofertă turistică tentantă. Gândește-te că acolo nici vara temperaturile nu depășesc 20 de grade Celsius, iar în Groenlanda, zăpada e veșnică. Așa că, cel mai bun anotimp pentru o astfel de croazieră e vara, ca să te bucuri de frumusețile ce le oferă natura.

Acum, cu această listă de posibile destinații în față, nu îți mai rămâne decât să te documentezi și să alegi locul pe care tu îl consideri ideal pentru o croazieră de vis.

Sursa foto: shutterstock.com

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22095 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*