Cazul incendierilor la comandă din Alba Iulia. Doi bărbați contestă măsura arestării preventive

Mircea Trifu

Joi, 12 martie 2020, la Tribunalul Alba e programată judecarea contestației depusă de doi bărbați față de măsura arestării preventive, în dosarul incendierilor la comandă care au avut loc la Alba Iulia. Este vorba despre o persoană acuzată de instigare și o alta de distrugere prin incendiere. Tot în acest caz, alți doi bărbați au fost plasați sub control judiciar. Vă reamintim faptul că din cercetărle efectuate de organele abilitate a rezultat că în perioada august 2019 – februarie 2020, una dintre persoane i-ar fi instigat pe ceilalți 3 să provoace incendiile, pentru a se răzbuna pe proprietarii autoturismelor și ai unui imobil, nemulțumit fiind de finalitatea unor relațiilor comerciale. Polițiștii au făcut și 5 percheziții. Urmează ca judecătorii să decidă dacă cei doi vor rămâne în arest , având în vedere gravitatea faptelor sau li se va aplica o altă măsură. Cazul a șocat opinia publică, având în vedere modul de acțiune dar și prejudiciul, estimat la aproape 800.000 de lei.

Știrea inițială

La data de 5 martie 2020, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de un bărbat de 35 de ani, din Alba Iulia, bănuit de instigare la infracțiunea de distrugere și față de alți 3 bărbați, doi de 30 de ani și unul de 32 de ani, din județele Alba și Cluj, bănuiți de distrugere și complicitate la distrugere prin incendiere.

Din cercetări a rezultat că în perioada august 2019 – februarie 2020, bărbatul de 35 de ani, din Alba Iulia, contra unor sume de bani, i-ar fi determinat pe ceilalți 3 să provoace incendii, pe timp de noapte, la 6 autoturisme parcate în diverse locuri de pe raza municipiului Alba Iulia, toate aparținând unor persoane cu care instigatorul ar fi avut diverse relații de natură comercială.

Totodată, la data de 5 februarie 2020, una dintre persoanele instigate ar fi provocat un incendiu în interiorul unui imobil aflat în construcție, situat pe strada Izvorului din Alba Iulia, fiind distruse elemente ale acoperișului, în valoare de 14.000 de lei.

Prejudiciul total, în cele 7 fapte de distrugere, a fost evaluat la 777.000 de lei.

Pentru obținerea de probe, ieri, 5 martie, polițiștii au efectuat 5 percheziții domiciliare, în județele Alba și Cluj, la imobile aparținând persoanelor vizate de anchetă.

La activități, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au fost sprijiniți de polițiștii Biroului Ordine Publică, Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic și de cei ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al polițiștilor Direcție Operațiuni Speciale.

 

 

 

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22545 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*