Cauza probabilă a incendiului izbucnit la Postul de Poliție Mihalț. Doi oameni ai legii și o tânără se aflau în clădire

Ca urmare a incendiului, au fost distruse diverse obiecte aflate într-o încăpere a clădirii (parchetul, ușile și ferestrele, două covoare, mobilierul, obiectele de îmbrăcăminte, aparatura electrică, un boiler electric). S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 250.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 15.000 lei. 

În urma cercetărilor, s-a stabilit ca și cauza probabilă de incendiu, un scurtcircuit electric produs la un aparat electric de încălzire lăsat sub tensiune.

Vă reamintim că un incendiu a cuprins, marți, puțin după ora 02.00, acoperișul clădirii Postului de Poliție din Mihalț. La momentul izbucnirii flăcărilor, în imobil se aflau doi oameni ai legii și o tânără. Unul dintre polițiști era într-un apartament de serviciu de la parterul clădirii iar celalalt și femeia, se pare prietena lui, tot într-un apartament de serviciu, dar la etaj. Agentul care se afla la etaj, în vârstă de 24 de ani, este cel care a sunat la 112. La fața locului au ajuns două mașini de pompieri iar echipajele de intervenție au stins flăcările. 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor câteva măsuri, şi anume:

  • nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
  • nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;
  • nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune;
  • instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;
  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21819 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*