Cățelușa Xara și un polițist, eroi în cazul tragediei de pe Mureș, pe raza localității Vințu de Jos. Un băiat de 17 ani și o fetiță de 13, înghițiți de ape

caine salvatorÎncep să apară primele informații legate de tragedia de luni, de la Vințu de Jos,  atunci când reprezentanții ISU au fost chemați să intervină, de urgență, pentru căutarea a doi tineri, un băiat de 17 ani și o fată de 13 ani, care au fost înghițiți de apele Mureșului. Deocamdată nu se cunosc cu exactitate toate împrejurările în care s-au petrecut lucrurile însă localnicii povestesc despre faptul că o cățelușă și un polițist aflat în timpul liber au participat la salvarea de vieți omenești.

Lucrurile, potrivit oamenilor din zonă, ar fi stat în felul următor, cu precizarea că aceste informații nu au la bază date oficiale,ancheta fiind, deocamdată, în desfășurare:

-inițial, în apă, s-ar fi aflat fetița de 13 ani, dată dispărută, și o prietenă, cam de aceeași vârstă.

-la un moment dat, cele două păreau că nu mai pot ieși la suprafață

-în ajutorul lor au sărit un băiat de 17 ani și un alt adolescent

-băiatul de 17 ani a fost tras la fund (de altfel, acesta a fost găsit după mai bine de o oră și, în ciuda manevrelor de resuscitare a fost declarat decedat) . La fel s-a întâmplat și cu fata de 13 ani care, în jurul orei, 20.00 a fost scoasă din apă, după căutări care au durat circa o oră și jumătate.

-Scena a fost urmărită de pe mal de un polițist aflat în timpul liber care a sărit în apă, împreună cu o cățelușă, pe nume Xara.

-Polițistul a reușit să îl scoată din apă pe adolescentul care a sărit, alături de băiatul decedat, în ajutorul fetelor.

-Prietena fetei de 13 ani s-a salvat, agățându-se de cățelușa Xara

Știrea inițială

baiat inecatReprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba au fost chemați să intervină, luni seara, pentru căutarea a două persoane dispărute în râul Mureș, pe raza localității Vințu de Jos, mai jos de podul de la Vurpăr.

Potrivit primelor informații ar fi vorba despre un băiat de 17 ani și o fată de 13 ani.

ISU Alba informează că alți 3 tineri care au fost la scăldat cu cei doi care sunt căutați în apele Mureșului au fost transportați la spital.

Salvatorii au reușit să scoată la mal trupul băiatului de 19 ani și, după zeci de minute de resuscitare, adolescentul a fost declarat decedat.

Trupul fetei de 13 ani a fost scos și el la suprafață, în jurul orei 20.00, după aproape două ore de căutări

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22107 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*