Câștigătorii Crosului Europei, de la Alba Iulia. Evenimentul s-a bucurat de prezența a 1140 de alergători

Vineri, 11 mai 2018, Cetatea Alba Iulia, a fost recucerita de cetateni, de cei peste 1 500  participanti la eveniment si cei 1140 de alergatori din tara si de peste hotare, prezenti la eveniment. Daca in urma cu 7 ani, zona de desfasurare a Crosului Europei era o zona inchisa, azi, datorita fondurilor europene, soarele si buna dispozitie, bucuria, muzica, cetatenii, Comisia Europeana, Ministrul Delegat pentru Afaceri Europene, alaturi de organizatori, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru si Centrul Europe Direct Regiunea Centru, Primaria Alba Iulia si Centrul Europe Direct Alba Iulia, au transformat Alba Iulia intr-o mare de tricouri albastre si fete zambitoare.

”Ziua de 9 Mai e o zi a bucuriei de a fi impreuna, o zi a vointei de solidaritate, o zi a marii comunitati din care fac parte toti cetatenii UE. Poate fi definita ca ziua a cetatenilor unei ”Europe Unite”, construita de-a lungul deceniilor,  uniune a oamenilor in diversitatea garantata de fiecare natiune. Noi am decis sa organizam acest Cros al Europei, dar sincer, va spunem ca am fost coplesiti de numarul si bucuria celor prezenti, care deja ne cunosc si stim ca au revenit tocmai pentru ca ne considera un partener de incredere care organizeaza an de an Crosul Europei. Trebuie sa le multumesc celor ce au muncit, din echipa noastra de comunicare, dar si voluntarilor, celor ce au alergat, precum si invitatilor si sponsorilor a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Avand in vedere scopul Centrului de informare Europe Direct Regiunea Centru, din cadrul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, am organizat acest eveniment la care au participat cetateni din judetele Alba, Timis, Arad, Gorj, Iasi, Cluj, Sibiu, Brasov, Mures, dar si din Germania, Danemarca, Elvetia si Republica Moldova. In acest an, alaturi de noi a fost si Reprezentanta Comisiei Europene din Romania, prin doamna ambasador Angela Cristea, alaturi de invitatii proprii, precum si Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, domnul Victor Negrescu. Multumiri pentru organizarea evenimentului adresam si sponsorilor, care au sustinut prin premii si logistica extraordinarul eveniment. Selgros pentru cele 15 premii, si un punct de vitaminizare cu apa si fructe, Sega Events pentru scena foarte generoasa pe care s-au desfasurat momentele artistice, Alba Turism pentru oferirea a doua excursii in Grecia, in insula Creta de 7 zile cu plecare din Cluj, dar si celorlalti sponsori si parteneri.

Am sarbatorit Ziua Europei alaturi de peste 1500 de oameni, am sarbatorit impactul sprijinului european obtinut la nivel de judet, fondurile nerambursabile investite in restaurarea Cetatii, si rezultatele proiectelor pentru tineri sau a activitatilor civice ce doresc implicarea tinerilor, pentru a-i responsabiliza pentru viitor.

Crosul s-a desfasurat pe o distanta de 3 Km pentru o singura tura sau pe 6 km pentru doua ture, avand loc in santurile Cetatii Alba Carolina, punctul de start si de finish fiind zona Catedralei Reintregirii.

Ulterior acestui eveniment, la ora 17.00, la Muzeul Principia din fata UAB a avut loc o dezbatere privind viitorul Europei, un ”Dialog cu cetatenii”. Suntem intr-un moment cheie in care se decid viitoarele directii de dezvoltare ale Uniunii Europene, atat ca buget cat si ca politici economico-sociale si legislative. Viitorul Europei sau cum dorim noi sa se dezvolte Europa, a fost tema dezbaterii sustinute de doamna Angela Cristea si domnul Victor Negrescu in cadrul acestui ”Dialog cu cetatenii”. 

Au fost cei mai buni si au castigat:

2 TURE:

LOCUL I: Scrob Daniel (masculin), marele premiu si trofeul Suflet European, Panta Roxana (feminin). Premii: excursie 7 zile in Creta, plecare cu avionul din 13 iunie (Alba Turism) + geanta si sticla apa (RCE) + cupa + diploma Cros + Diploma onorifica din partea MAE.

LOCUL II: Tiganila Razvan (masculin), Molnar Bianca (feminin). Premii: bicicleta (Selgros) + geanta si sticla apa (RCE) + cupa + diploma Cros + Diploma onorifica din partea MAE 

LOCUL III: Ionascu Iulian (masculin), Jid Georgiana Cornelia (feminin). Premii: Camera Video Sport (EDIC-RC) + Geanta Si Sticla Apa (RCE) + Cupa+ diploma Cros + Diploma onorifica din partea MAE

1 TURA:

LOCUL I: Stoica Alex Adrian (masculin), Anghel Daria (feminin). Premii rucsac cu troller (EDIC-RC) + geanta si sticla apa (RCE) + medalie + diploma Cros + Diploma onorifica din partea MAE.

LOCUL II: Cioloca Bogdan Andrei (masculin), Aloman Sorina (feminin). Premii camera video sport (EDIC-RC) + geanta si sticla apa (RCE) + medalie + diploma Cros + Diploma onorifica din partea MAE.

LOCUL III: Lodroman Catalin (masculin), Trestianu Anca Lavinia (feminin). Premii: storcator de fructe (Selgros) + geanta si sticla apa (RCE) + medalie + diploma Cros + Diploma onorifica din partea MAE.

Varstnici:

LOCUL I: Harjoc Vasile. Premii: Grill electric (Selgros) + geanta si sticla apa (RCE) + medalie +diploma Cros + diploma onorifica din partea MAE. 

LOCUL II: Stef Ciprian. PremiiBlender (Selgros) + geanta si sticla apa (RCE) + medalie + diploma Cros + diploma onorifica din partea MAE. 

LOCUL III: Bobis Grigore. Premii: fierbator (Selgros) + geanta si sticla apa (RCE) +medalie +diploma Cros + Diploma onorifica din partea MAE.

Premiu special a fost acordat familiei Sufletel, care sunt deja simbolul acestui eveniment, de unde ne-am inspirat in denumirea trofeului mare, respectiv ”Suflet European”, care NU se opreste din alergat nici la 80 de ani, pentru un stil de viata sanatos, alegand mana in mana de-a lungul vietii.

Animatie, picturi pe fete, cadouri pentru cei mici de la Gradinitele 8, 9, 11 si 13 din Alba iulia, care au sustinut momente artistice, photo-boot si poze pentru toti cei ce au dorit sa mearga acasa cu o amintire in plus, dar si premii de tombola de la Selgros, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, Cafeneaua 3 Est si Ionut Vaidean, au mai fost acordate altor 11 participanti de la Cros.  Toti participantii au primit tricouri dar si produse promotionale din partea ADR Centru si Centrul Europe Direct Regiunea Centru. Doi membri ai trupei The Puzzles, Robert Gavrilas si saxofonistul Matei, au venit pro-bono si au incantat participantii. Cei mici de la gradinite au mobilizat alergatorii in dans alaturi de ei, imnul Romaniei a fost interpretat de Alina Cucui, iar cel al Europei de catre Maria Furdui, iar alti trei artisti de la Liceul de Muzica si Arte au incantat audienta cu muzica lor, respectiv duetul de viola: Ilinca Gota si Peter Timea, un moment de jazz: Opruta Deborah, si acorduri de nai sustinute de  Catarama Carina.

NE VEDEM IN 2019!

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 20630 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*