Casa unei familii din Berghin a luat foc din cauza unui coș de fum deteriorat

Detașamentul de pompieri Alba Iulia a intervenit, miercuri seara, pe strada  Principală din localitatea Berghin, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, proprietatea lui P.V. Pompierii militari au acționat cu două austospeciale de intervenție. Ca urmare a acestui incendiu, au ars interiorul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 20 mp, mobilier, aparatură electocasnică, documente, îmbrăcăminte și acoperișul casei de locuit pe o suprafață de circa 40 mp. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un coș de fum deteriorat. Oagubele sunt estimate la 15.000 de lei.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor unele măsuri pentru această perioadă, şi anume:

–        Verificarea, repararea, izolarea termica si curatarea periodica a cosurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;

–        Cosurile de fum trebuie curatate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

–        Cosurile de fum trebuie izolate termic fata de elementele combustibile ale planseului sau acoperisului (grinzi, astereala de lemn si altele asemenea).

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 16846 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*