Casă de vacanță care funcționa ilegal în comuna Vadu Moților, sancționată de inspectorii DSP Alba cu 30.000 de lei

dspAsociația Evanghelistă și de Caritate ”Isus Speranța României”, care deține o casă vacanță în comuna Vadu Moților, din Munții Apuseni, unde se află cazați un grup de 25 de copii și trei adulți, a fost sancționată, marți, de inspectorii Direcției de Sănătate Publică Alba pentru lipsa avizului și autorizației sanitare de funcționare.

Direcția de Sănătate Publică Alba a deschis o anchetă după ce mai mulți localnici au semnalat că o casă de vacanță din comuna Vadu Moților, sat Necșești, funcționează ilegal, un grup de copii instituționalizați, cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani, fiind cazați aici, aflându-se într-o tabără.

În urma controalelor efectuate, inspectorii DSP Alba au constat că această unitate aparține Asociației Evangheliste și de Caritate ”Isus Speranța României” cu sediul la Timișoara.

Directorul DSP Alba, ec. Alexandru Sinea, a declarat că s-au acordat două sancțiuni, în cuantum de 30.000 de lei, pentru lipsa avizului și autorizației sanitare, cât și pentru refuzul de a permite accesul inspectorilor sanitari în vederea unei verificări amănunțite a unității de cazare.

alexandru sinea”Inspectorii au sancționat asociația care deține această unitate de cazare cu două amenzi contravenționale pentru lipsa autorizației și pentru refuzul de a permite accesul în vederea efectuării controalelor prevăzute de lege. Totodată, în această unitate, se interzice efectuarea oricărei activități publice. Precizăm că unitatea nu avea asigurată asistența medicală profilactică și curativă”, a declarat Alexandru Sinea.

Potrivit DSP Alba, Asociația Evanghelistă și de Caritate ”Isus Speranța României” a cumpărat această casă de vacanță, care este formată dintr-o clădire mai veche și o clădire mai nouă, dar neterminată.

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21521 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*