Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia a organizat o nouă ediție a “Săptămânii voluntariatului”

S-a încheiat ediția 2021 a “Săptămânii voluntariatului”, manifestare organizată de Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului. Ediția din acest an s-a axat pe implicarea studenților, crearea de oportunități de învățare și de dezvoltare personală a acestora, prin intermediul activităților de educație non-formală, menite să le pună în valoare și dezvolte abilități importante pentru carieră și viață.

Astfel, printr-un workshop organizat special pentru ei, CCS a facilitat unor tineri și studenți talentați contactul cu un studio muzical profesionist, unde au învățat lucruri noi, au fost introduși în ceea ce înseamnă managementul profesionist al unei cariere artistice, dar au avut și posibilitatea să înregistreze și să experimenteze.

Al doilea punct de interes al manifestării l-a reprezentat webinarul cu tema ”Antreprenoriatul pentru tineri”, care s-a bucurat de o prezență consistentă din partea studenților. Indiferent de facultatea și specializarea la care studiază, studenții albaiulieni au fost interesați să afle cum își pot dezvolta latura antreprenorială și cum își pot dezvolta acele abilități care fac un antreprenor să aibă succes. În cadrul webinarului, extrem de interactiv, s-a discutat despre autocunoaștere, despre educație financiară, despre importanța dezvoltării personale continue nu doar în timpul, ci mai ales după finalizarea educației formale. S-au abordat cazurile unor antreprenori de succes, dar s-a vorbit și despre risc și eșec. La final, studenții au primit informații concrete despre cursurile de antreprenoriat pe care le pot urma, dar și o listă de lecturi utile celor care vor să progreseze.

”Preocuparea permanentă a instituției noastre este să fim un sprijin real pentru studenți și tineri în general. Să fim aproape de ei, să colaborăm în proiectele pe care le propun și să îi susținem ori de câte ori au nevoie”, a declarat Gheorghe Berghian, directorul Casei de Cultură a Studenților Alba Iulia.

“Săptămâna voluntariatului” a avut ca parteneri Liga Studenților din Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia și Fundația Comunitară Alba.

 

Despre Redacția ProAlba 30191 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*