Casa Căsătoriilor din Blaj a intrat în reabilitare

PSDI Cornel Comsa Europarlamentare

casa casatoriilor lucrariTinerii blăjeni care doresc să-și unească destinele vor putea face acest lucru într-o Casă a Căsătoriilor complet reabilitată.

„Din păcate clădirea în care se oficiau până acum cununiile civile era una în totală antiteză cu momentul celebrat. Încăperile mici, luminozitatea redusă, mobilierul vechi și lipsa funcționalității ne-au făcut să luăm decizia de a introduce această clădire pe lista prioritaților imediate”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Casa Căsătoriilor funcționează în prezent într-un imobil de sine stătător în incinta Primăriei Municipiului Blaj. Alături de funcțiunea principală, clădirea mai adăpostește și birouri din cadrul Direcției buget, impozite și taxe locale.

casa casatoriilor vechePrin acest proiect se dorește reabilitarea structurală și arhitecturală a construcției și aducerea sa la o imagine contemporană care să confere caracterul reprezentativ al funcțiunii Casei Căsătoriilor.

Pe lângă lucrările de consolidare și refacere a fațadei este prevazută și o extindere a imobilului în vederea obținerii la interior a unui hol care să deservească birourile și casieria pentru plăți taxe și impozite. De asemenea este prevăzută și amenajarea spațiului liber de lângă clădire sub forma unei curți acoperite cu o pergolă.

Decizia de efectuare a reabilitării în această perioadă se datorează faptului că în sezonul cald oficierea cununiilor civile se face în aer liber în Parcul Avram Iancu.

Lucrările de reabilitare au început în data de 5 august și se vor derula pe perioada a trei luni, termenul de finalizare fiind 5 noiembrie 2014.

Valoarea totală a investiției este de 416 000 lei.

Pro Romania
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18434 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*