„Cărți pentru diaspora românească”: un nou proiect al tinerilor liberali prin care vor să răspundă nevoilor comunităţilor româneşti din afara ţării

cartiComisia Națională de Educație a TNL a lansat proiectul “Cărți pentru diaspora românească”, prin care vrea să răspundă nevoilor comunităţilor româneşti din afara ţării de păstrare a identităţii etnice, lingvistice şi culturale. Scopul principal este acela de a colecta cărți scrise în limba română, cărți pe care tinerii liberali să le trimită, ulterior, peste hotare la diverse comunități românești. Proiectul se înscrie în linia acțiunilor de acest gen pe care tinerii liberali le-au desfășurat și în anii anteriori.

Un prim pas în acest sens se dorește a fi acțiunea „Cărți pentru tinerii români din Ucraina”, acțiune care se va desfășura în cadrul Școlii de Primăvară a Comisiei Naționale de Educație a TNL, care va avea loc la Câmpulung Moldovenesc în perioada 21 – 24 aprilie 2016, Cărțile strânse vor fi oferite unor biblioteci școlare din comunități românești din Ucraina. Astfel, în cadrul acestui proiect, în luna martie se va realiza o campanie de popularizare a proiectului și, în paralel, se vor încheia parteneriate cu organizaţii din societatea civilă, edituri, biblioteci, persoane fizice și juridice care doresc să contribuie la colecta de cărți.

În Alba Iulia va funcționa un centru de colectare de cărți, iar oricine dorește să sprijine acest proiect poate să depună cărțile pe care vrea să le doneze la sediul PNL Alba, str. Nicolae Titulescu nr. 28. Colecta se va desfășura până în 18 aprilie 2016. Îi îndemnăm pe toți cei care știu cât de importantă este cartea pentru păstrarea ființei naționale a unui popor să nu uite de o vorbă veche care spune: “Nu vă debarasați de cărți, ci oferiți-le și altora care au nevoie de cărțile care v-au ajutat să fiți mai buni și mai înțelepți”.

Prof. dr. Adrian SIMION,

Vicepreședinte PNL Alba Iulia,

Președinte al Comisiei Naționale de Educație a TNL

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22039 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*