„Caravana literară a scriitorilor în școală” a poposit la Universitatea ,,1 Decembrie 1918”. Cunoscuta gimnastă Gina Gogean, prezentă la eveniment

Unul dintre proiectele care s-au bucurat de un real succes în anul 2017 în rândul copiilor și tinerilor din unitățile de învățământ din județul Alba a fost proiectul ,,Caravana literară a scriitorilor în școală”. Acesta este și motivul pentru care proiectul continuă și în acest an în organizarea Consiliului Județean Alba și al Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba avându-i ca parteneri pe membrii Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Alba -Hunedoara, Inspectoratul Școlar Județean Alba iar din acest an și Universitatea ,,1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Alături de aceste entități sunt prezenți în proiect și scriitori din județ și din țară, dornici să fie alături de tânăra generația, să le prezinte opera lor și să le vorbească într-un dialog sincer și deschis depre truda și satisfacțiile ,,meseriei” de scriitor.

Vineri 9 martie 2018, începând cu ora 9:00 Caravana literară a scriitorilor în școală a poposit la Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, mai precis la în mijlocul studenților de la Facultatea de drept și științe sociale, departamentul de educație fizică și sport.

Proiectul s-a derulat în cadrul Conferinței Naționale a specialiștilor din domeniul educației fizice și sportului, kinetoterapiei și a terapiilor alternative și s-a bucurat de prezența a peste 50 de cadre didactice, studenți și sportivi prezenți la lucrările conferinței.  Cartea prezentată în cadrul caravanei a fost monografia sportivă  ,,Voleiul între laude și aplauze”, autor Mihai Frățilă, un document inedit despre mișcarea voleibalistică din județul Alba începând din anul 1922 și până azi.

Prezentarea cărții și a autorului a fost făcută de lector universitar dr. Simon Sorin de la Universitatea ,,1 Decembrie 1918” și de prof. Daniela Floroian de la Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba.  Printre personalitățile prezente în sală s-a numărat și gimnasta Gina Gogean care a fost plăcut impresionată de apariția acestei cărți. Întregul eveniment s-a derulat ca un viu dialog între autor și auditoriu iar la final a avut loc o sesiune de autografe.

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21859 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*