Captură record pentru polițiștii din Alba Iulia. Ei au depistat, în mașina unui bărbat din Suceava, aproape 300.000 de țigări de contrabandă

tigariPoliţiştii din Alba au depistat un individ din judeţul Suceava care transporta cu o autoutilitară aproape 300.000 de ţigări netimbrate. Bărbatul a fost reţinut pentru deţinere ilegală de produse accizabile şi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale. La data de 17 octombrie 2016, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din IPJ Alba au depistat, pe raza municipiului Alba Iulia, o autoutilitară condusă de G.C., de 21 de ani, din judeţul Suceava, cu care erau transportate 298.960 ţigarete fără marcaj fiscal şi fără documente de proveniența sau transport.

Întreaga cantitate de ţigări a fost indisponibilizată, în vederea confiscării, iar faţă de bărbatul care le transporta a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de „deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 452 alin.1, lit. h din Legea 227/2015 (Codul Fiscal), urmând ca în cursul zilei de azi marți, 18 octombrie 2016, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale. Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a lui G.C. precum şi în vederea stabilirii prejudiciului cauzat bugetului de stat, prin faptele sale.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19086 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*