Câmpeni: Miting împotriva proiectului de la Roșia Montană

miting campeniÎn pofida temperaturii scăzute, duminică, 15 decembrie 2013, manifestanții lângă statuia eroului moților, Avram Iancu, în centrul orașului Câmpeni. Pe lângă însemnătatea istorică pe care o are, acest loc a devenit un simbol al luptei noastre împotriva proiectului minier. Avem convingerea că în anii care vor urma, locuitorii Țării Moților vor recunoaște importanța evenimentelor petrecute în perioada septembrie – decembrie 2013 ca primă inițiativă a românilor de a lua atitudine împotriva deciziilor luate de parlamentari, decizii care le afecteaza drepturile și libertățile garantate prin lege.  Cei prezenți, în număr mai mic decât de obicei dar la fel de determinați, au scandat “Uniți, salvăm Roșia Montană! Uniți, salvăm Munții Apuseni! Uniți, salvăm toată România!” pe străzile principale ale orașului în tradiționalul marș.  campeni mitingRespingerea legii minelor de către Parlamentul României și intenția imediat exprimată de către prim-ministru și alți politicieni ai puterii de a reintroduce pe ordinea de zi pentru aprobare, a unei noi legi cu destinație clară – Roșia Montană – a determinat pentru prima dată să se scandeze „Jos Guvernul!” și Alegeri anticipate. Vorbitorii au subliniat caracterul antinațional îndreptat împotriva poporului al actualei puteri și clase politice din România. După întâlnirea din centrul orașului, a urmat o vizionare de înregistrări de la mitingurile anterioare și discuții pe tema proiectului de la Roșia Montană, propunerile de modificare a Codului Penal și a legii amnistiei și grațierii. Ultimele propuneri de lege aflate în dezbatere la Parlament sunt considerate a fi în favoarea politicienilor cu dosare penale și în consecință, în defavoarea aplicării corecte și nediscriminatorii a actului de justiție. În concluzie, locuitorii zonei consideră că lupta nu s-a încheiat, iar cei aflați la conducere ne determină prin acțiunile lor să continuăm să solicităm în stradă drepturile garantate de Constituție.

Fundația Pro Munții Apuseni

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19535 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

4 Comments

  1. Frara nici un resentiment sau mustrare de constiinta avem aici ‘mai marii’ Campeniului, la care s-au afiliat si cativa abrudeni, toti, niste „capuse ale societatii” care, merg dupa cum bate vantul cu bani mai multi.
    Unii dintre ei sunt fosti angajati ai RMGC, dati afara datorita incompetentei, iar ceilalti faceau plecaciuni de multumire la RMGC sa colaboreze cu ei,acestea fiind materializate.
    Si dupa toate astea s-au trezit ca sunt „Salvatori” si „eroi”? Ce vor sa salveze oare? Poate cinstea si onoarea lor? Calitatea caracterului de care dau dovada? Ce sa salveze si cine sa aiba incredere ca nu vor face la fel daca bate vantul cu bani mai multi din alta parte? Cine garanteaza pentu cuvantul lor, cu asementea carcter mizer? Niciodata aceste persoane nu stiu sa-si lase loc de „Buna Ziua” ci peste tot vor improsca cu noroi pe oricene indrazneste sa-i conteste in orice.
    ACESTIA sunt RUSINEA POPORULUI ROMAN!

  2. Nu mi se pare in regula ca cei cu o situatie financiara buna sa se opuna unui asemenea proiect. Ei se gandesc cum sa faca pentru a nu da faliment firmele lor, daca RMGC isi incepe activitatea. Nu mi se pare normal sa isi scoata angajatii in strada si sa le ia sansa altor oameni de a avea un loc de munca. Fratilor sub „soare e loc pentru toti”. Macar de sarbatori fiti pasnici si ganditi-va ce e mai bine pentru zona noastra.

  3. Pe fondul creşterii preţurilor materiilor prime, proiectele de exploatare miniera redevin profitabile. România, prin zăcământul aurifer din Apuseni, ar putea demara un proiect care va aduce peste 3600 de locuri de muncă în comunitățile miniere din zona noastră.

  4. În ciuda faptului că trăim într-o zonă bogată în resurse și cu o veche tradiție în minerit, de mai bine de zece ani ducem pe umeri povara grea a șomajului. Relansarea mineritului modern înseamnă locuri de muncă și un câștig enorm pentru întreaga țara

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*