Campania „Voteaza legal!” a fost lansată şi în judeţul Alba

Inspectoratul de Poliţie Judeţean a lansat la nivelul judeţului Albacampaniade informare şi conştientizare a cetăţenilor „Voteaza legal!”.Informarea şi conştientizarea cetăţenilor asupra riscurilor pe care le implică nerespectarea legislaţiei în vigoare pe durata campaniei referendumului, din perioada 10-28.07.2012 și a referendumului naţional pentru demiterea preşedintelui Românei din data de 29 iulie 2012, reprezintă o prioritate pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor, sens în care, la nivelul instituţiei, prin Direcţia Informare şi Relaţii Publice, a fost realizată o campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la sancţiunile prevăzute de lege în cazul votului ilegal şi a mitei pe perioada desfășurării campaniei și a referendumului, sub sloganul „Votează Legal!”.

Campania va fi derulată la nivel naţional în perioada 10 iulie – 28 iulie a.c., în contextul desfăşurării referendumului naţional pentru demiterea preşedintelui Românei din data de 29 iulie 2012. În scopul promovării campaniei de informare, Direcţia Informare şi Relaţii Publice a realizat un spot tv. cu durata de 20 secunde, un spot radio de 20 de secunde, un afiş şi un fluturaş, conţinând mesajul campaniei şi informaţii referitoare la sancţiunile prevăzute de legislaţia referendumului. Printurile campaniei au fost realizate de Tipografia M.A.I.. Judeţului Alba i-au fost repartizat un număr de 1.000 de afişe şi 4.000 de fluturaşi. Materialele campaniei vor fi distribuite de către lucrătorii instituţiilor din subordinea M.A.I. (poliţie, jandarmi, ISU care vor fi sprijiniţi de Instituţia Prefectului).

Campaniaare avizul scris al Consiliului Naţional al Audiovizualului, iar materialele de campanie au fost realizate de tipografia MAI. Totodată, a fost operaţionalizat site-ul www.votlegal.mai.gov.ro, care conţine informaţii legislative şi ştiri /comunicate referitoare la acţiunile structurilor MAI din plan central şi teritorial pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de legalitate a referendumului. Pe site-urile instituţiilor subordonate M.A.I. din judeţul Alba a fost postat banner-ul campaniei cu link-uri către acest site.  În ceea ce priveşte măsurile de ordine şi siguranţă publică dispuse, la nivel local, pe timpul desfăşurării campaniei și a referendumului, la nivel judeţean a fost constituit Centru Operaţional de comandă format din reprezentanţii structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor şi care este coordonat de domnul comisar șef de poliție Crișan Laurențiu, împuternicit şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Acest Centru Operaţional Judeţean va avea misiunea de a asigura, în sistem integrat, activităţile de coordonare, monitorizare, centralizare şi comunicare a datelor de interes operativ referitoare la misiunile şi activităţile din competenţă. Toate Centrele Judeţene de Comandă sunt coordonate, la nivel central, de Centrul Operaţional de Comandă al Ministerului Administraţiei şi Internelor. Au fost demarate întâlniri cu structurile teritoriale subordonate inspectoratului pentru a cunoaşte, pe de o parte, situaţia operativă din fiecare localitate şi problemele reale cu care acestea se confruntă, dar mai ales pentru a sublinia faptul că nu se va tolera nici o abatere de la atribuţiile conferite prin lege fiecărei structuri, pe durata campaniei și a referendumului. De asemenea, au fost deja dispuse măsuri privind pregătirea specifică a efectivelor în ceea ce priveşte însuşirea actelor normative specifice legislaţiei referendumului, sens în care a fost realizat un Ghid legislativ, transmis către toate structurile M.A.I. implicate în gestionarea măsurilor de ordine publică cu ocazia desfăşurării referendumului național. Fiecare sesizare sau incident va fi tratat cu operativitate sens în care, la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor, a fost operaţionalizată o aplicaţie informatică pentru raportarea incidentelor din timpul campaniei și a referendumului. Prin intermediul acestei aplicaţii, ce va cuprinde toate incidentele din timpul campaniei și a referenumului, se va urmări modul de soluţionare a fiecărui eveniment în parte, precum şi modul de intervenţie a structurilor implicate.

сайтпрограмма для взлома вк бесплатно

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22107 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*