Campania “Școala în siguranţă”: Mii de copii din Alba, învăţaţi de poliţişti cum să se ferească de pericole

Campania “Școala în siguranţă” a ajuns la final. La început de an şcolar, mii de copii din judeţul Alba au fost învăţaţi de poliţişti, cum să se ferească de pericole. Activităţile dedicate siguranţei copiilor vor continua pe perioada întregului an şcolar.

Cel mai important eveniment al lunii septembrie pentru elevi rămâne, fără îndoială, începerea anului şcolar. În scopul asigurării unui climat propice procesului educaţional, în cadrul căruia copiii să poată desluşi netulburaţi tainele învăţăturii, Poliţia Română a derulat, la nivel naţional, Campania”Şcoala în siguranţă”.

Zi de zi, au fost organizate activităţi de informare în unităţile de învăţământ astfel încât elevii să înţeleagă importanţa adoptării unei conduite corecte pe drumurile publice, să fie toleranţi şi să manifeste respect reciproc în relaţiile cu colegii şi cadrele didactice şi, de asemenea, să aibă o atitudine non-violentă în cazul apariţiei unor conflicte.

Aceștia au învăţat că orice neînţelegere trebuie rezolvată prin dialog, iar în cazul în care acest mod de abordare nu dă roade, iar situaţia se agravează, să apeleze cu încredere la Poliţie.

Activitățile s-au adresat tuturor copiilor, atât celor din mediul urban cât şi celor din rural, iar temele au fost susţinute împreună cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia şi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, parteneri tradiţionali ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba în activităţile preventive. Doar în ultimele două zile, peste 400 de elevi din localităţile Blaj, Galda de Jos, Vinţu de Jos, Oiejdea şi Benic s-au întâlnit cu poliţiştii şi au primit sfaturi şi materiale preventive şi au demonstrat că ştiu să se ferească de pericole şi să circule corect.

Mulţumim celor care ne-au fost alături în cadrul Campaniei”Şcoala în siguranţ㔺i le dorim tuturor elevilor şi cadrelor didactice, un an şcolar cât mai bun, încununat cu succese şi realizări!

Siguranţa copiilor rămâne prioritatea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, iar activităţile informativ – preventive vor continua pe perioada întregului an şcolar, prin poliţişti de prevenire şi proximitate, care vor fi sprijiniţi în activităţi şi de poliţişti din cadrul altor structuri.

 

 

Despre Redacția ProAlba 30149 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*