Căldură și energie electrică pentru un orfelinat din România. „Este important pentru mine și pentru Holzindustrie Schweighofer să ajutăm comunitățile în care ne desfășurăm activitatea.”

gerald-schweighoferHolzindustrie Schweighofer și eparhia din Melk (Austria) sprijină în această iarnă orfelinatul Fundației Caritas Centrul Social „Sf. Ștefan” de la Sâniob, județul Bihor, cu peleți în valoare de 15.000 euro, echivalentul a trei camioane, care furnizează energie și căldură pentru întreg sezonul rece.

În urmă cu trei ani, angajații Holzindustrie Schweighofer au vizitat pentru prima dată orfelinatul din Sâniob și li s-a cerut ajutorul pentru acoperirea nevoii în energie și căldură pentru iarna respectivă. Gerald Schweighofer s-a hotărât rapid: Holzindustrie Schweighofer a organizat instalarea sistemului de încălzire pe bază de peleți. Iar de atunci, împreună cu eparhia din Melk, Holzindustrie Schweighofer a sprijinit orfelinatul în fiecare an cu energie și căldură. Iar Gerald Schweighofer și abatele de la Melk, Georg Wilfinger, au hotărât ca ajutorul pentru Sâniob să fie oferit și în această iarnă.

Despre acest ajutor, abatele Georg Wilfinger a spus, citându-l pe Einstein: „Nu există descoperiri mari şi progres atâta vreme cât mai există un copil nefericit pe lume”.

„Este important pentru mine și pentru Holzindustrie Schweighofer să ajutăm comunitățile în care ne desfășurăm activitatea, în special când este vorba despre copii. Iar dacă putem să ajutăm copiii din Sâniob să treacă iarna cu căldură, înseamnă că munca noastră din România are un rost”, a afirmat Gerald Schweighofer. 

Despre Grupul Schweighofer

Grupul Schweighofer își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este activ în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activități și în producția de viscoză, producția de bioenergie, silvicultură și afaceri imobiliare. Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea şi două fabrici de producție a panourilor din lemn, o fabrică de cherestea în Germania şi o fabrică de viscoză în Austria. Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având la momentul actual aproximativ 3.500 de angajați. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de țări din întreaga lume.

 

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21143 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*