C. Negruț: USL – călăul statului de drept

negrutMarțea neagră, data de 10 decembrie 2013, ar putea fi memorată drept apogeul abuzurilor USL. Modificările la Codul Penal adoptate în acea noapte de Camera Deputaților au stârnit reacții chiar și dincolo de ocean. E atât de evident modul mârșav în care au acționat acești oameni! S-au întâlnit noaptea, da, marii chiulangii care de multe ori lipsesc la ședințe, acum și-au dat în petec, la ordinele lui Ponta și Antonescu, pentru că era o chestiune importantă de hotărât. Importantă pentru cine? Voi răspunde mai jos la această întrebare. Parlamentarii USL și-au dat mâna în ceas de noapte pentru o ticălășie; și știm prea bine că noaptea, atunci când oamenii obișnuiți dorm, este vremea preferată a infractorilor, care, sub pavăza întunericului își pot pune în practică ilegalitățile.

Iată și răspunsul la întrebarea de mai sus: modificările acestea la codul penal sunt importante pentru infractorii USL-ului, sunt importante și pentru unii din cei care sunt închiși și cercetați, dar și pentru cei care își suflecă mânecile acum ca să se apuce de furat. S-a discutat mult și sunt cunoscute planurile odioase puse la cale de acești ticăloși care se dedau la orice în virtutea majorității pe care o dețin în Parlament.

Să nu uităm toate reacțiile pe care le-au avut față de acest abuz, ambasadele Statelor Unite, Olandei, Germaniei şi ambasadorul britanic, Martin Harris, precum şi reprezentanţii unor organizaţii neguvernamentale. De asemenea, Preşedintele Traian Băsescu declara de curând, că „suntem pe marginea prăpastiei”, iar în cazul în care majoritatea politică „recidivează şi continuă atacurile la statul de drept” România „riscă să fie izolată pentru mult timp”. De asemenea, Victoria Nuland a venit la Bucureşti emisar al Guvernului SUA şi a transmis un mesaj extrem de serios, menit să îi îngrijoreze pe români şi pe politicieni, legat de statul de drept din România, care din vara lui 2012 este continuu pus sub semnul întrebării.

Mi-a plăcut foarte mult reacția lui Cristian Tudor Popescu la ceea ce s-a întâmplat în marțea neagră:

,,Cine în ţara asta, cu excepţia puşcăriaşilor  şi puşcăriabililor, doreşte să fie amnistiaţi puşcăriaşii? Pe cine roade grija în ţara asta să fie legiferat traficul de influenţă sub numele de lobby?… Care cetăţeni ai acestei ţări îşi storc din creieri  luni noaptea legi care să-i scoată pe parlamentari din raza de acţiune a DNA şi ANI? Răspunsul la această ultimă întrebare e răspunsul la toate: chiar parlamentarii. Sau: numai parlamentarii. Singurele preocupări legislative ale reprezentanţilor poporului sunt cele ale unui Parlament constituit în vederea comiterii de infracţiuni. Adică asigurarea unui cadru legal care să apere dreptul infractorilor aleşi la o activitate de profil lipsită de stres. De data asta, Traian Băsescu are dreptate: acest Parlament aruncă România cu 10 ani înapoi. Ba chiar cu 25, pentru că e vorba de aşezarea politrucilor deasupra legilor.”

Acum agitația este și mai mare în rândurile useliștilor, pentru că văd că justiția în România nu mai ține cont de influențele politicului și îi adună unul câte unul pe toți cei care nu au crezut niciodată că vor plăti pentru ilegalitățile comise.

Să nu pierdem din vedere că pentru jurnalişti s-au reintrodus ca fapte penale pedepsite cu închisoarea insulta şi calomnia, precum si obligativitatea de a face proba verităţii celor scrise sau filmate. Trebuie să ne trezim până nu e prea târziu, România trebuie salvată de această ciumă numită USL.

Președinte PMP Alba,

deputat Clement Negruț

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22074 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*