Braconaj piscicol pe apele din Alba. Polițiștii au sancționat mai multe infracțiuni de acest fel

În data de 12 ianuarie, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică împreună cu poliţiştii Posturilor de Poliţie Rădeşti şi Mirăslău, sprijiniţi de poliţiştii Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos, au organizat o acţiune, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol şi a pescuitului ilegal.

În cadrul acţiunii au fost verificaţi 36 de pescari iar pentru nereguli constatate, poliţiştii au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 600 de lei. Totodată, poliţiştii au constatat 5 infracţiuni sancţionate de acelaşi act normativ şi au confiscat 3 unelte folosite la pescuitul ilegal.

Pe raza localităţii Vinţu de Jos,  în locul numit „Sub Pod”, au fost depistaţi M.M., de 46 de ani, M.I., de 58 de ani şi B.I., de 44 de ani din Sebeş care pescuiau folosind metoda „greblare şi agăţare”. Cu aceeaşi ocazie, a fost depistat şi M.A.D., de 48 de ani, din Sebeş, care pescuia folosind aceeaşi metodă, asupra sa fiind găsite două unelte destinate braconajului piscicol.

Faţă de cei 4 suspecţi au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de „pescuit cu unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare”, iar faţă de M.A.D. şi  sub aspectul comiterii infracţiunii din acelaşi act normativ.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21752 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*