Bianca Roșcovanu vine de la Chișinău la Alba Iulia, de Ziua Națională. „Suflețelul meu se simte neîmplinit întrucât, de Centenar, Basarabia rămâne neîntregită.”

Bianca locuiește în Chișinău iar de 1 Decembrie va fi la Alba Iulia pentru a lua parte la Marșul Unirii.

CITEȘTE ȘI Basarabencele vin la Alba Iulia în 1 decembrie. Veronica Tudorache: “Îmi iau familia, prietenii și merg ACASĂ”

„Am crescut cu spiritul valorilor și tradițiilor românești în suflet.Sunt o româncuță din Basarabia și pe 1 Decembrie voi reveni acasă, la frății mei.Și totuși suflețelul meu se simte neîmplinit întrucât, de Centenar, Basarabia rămâne neîntregită.Noi, tinerii unioniști, muncim zi de zi și, cu pași mici dar siguri, ne apropiem de ziua în care Basarabia și România vor fi aceeași țară, din nou, nu numai în conștința noasră, dar și pe hartă. Mă bucur sa văd că și Chișinăul vibrează în același ritm cu Patria Mamă. Mă bucur sa văd că și acolo se organizează un mare eveniment . Astfel, pe 1 Decembrie, de ziua tuturor românilor inimile României și a Basarabiei vor bate la unison. Pe 1 Decembrie, românii din toate colțurile lumii vor sărbători Centenarul Marii Uniri în Capitala Marii Uniri. Orasul din inima Transilvaniei are o semnificație aparte pentru mine, dar și pentru toți cei ce simt, gândesc și iubesc românește .”, ne-a declarat Bianca.

CITEȘTE  ȘI De 1 Decembrie, Silviana vine de la Chișinău la Alba Iulia. În ziua în care România are 100 de ani. Din păcate, fără Basarabia

Chiar de Ziua Națională, Bianca va fi numită în funcția de Vicepreședinte al Asociației Unioniste din Basarabia “Unirea-ODIP”.   Asociația promovează, prin acțiuni importante, valorile naționale românești.

CITEȘTE ȘI Tatiana Pașcovschi, basarabeancă, vă invită la Alba Iulia, la Marșul Unirii. “Centenarul ne-a prins cu țara ciopârțită.”

Vă reamintim faptul că startul Marșului Unirii va fi  dat pe 1 decembrie, de la ora 08:00, cu pornire de la gara feroviară din Alba Iulia. În coloană vor fi fluturate steaguri tricolore orizontale, întocmai ca în 1918, cu denumirea localităților din care vin românii. Va fi cea mai amplă manifestație ca număr de participanți, din Anul Centenarului. Vor răsuna melodiile patriotice specifice și drapele uriașe tricolore de 100 de metri vor da culoare evenimentului.

CITEȘTE ȘI Maria Onica, Basarabia: “Țara mea, România, a fost distrusă. Noi trebuie să o reUnim”

Traseul marșului are 6 kilometri, pe traseul Gara Alba Iulia – Bulevardul Ferdinand – str. Tudor Vladimirescu – str. Emil Racoviță – Bulevardul Republicii – Calea Moților – strada Doctor Ion Rațiu – Bulevardul Horea – Piața Tricolorul – strada Unirii. Participanții la marșul organizat de Alianța pentru Centenar vor avea ocazia să semneze pentru proiectul de modificare a Constituției României prin introducerea unui preambul în care va fi menționată ideea de reîntregire națională. Marșul Unirii este inclus în programul oficial al sărbătoririi Zilei Naționale a României la Alba Iulia.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21849 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*