Beți în trafic la Aiud, Ocna Mureș și Poșaga. Poliția atrage atenția asupra pericolelor pentru siguranța circulației

În doar 24 de ore, poliţiştii din Alba au depistat 3 conducători de autovehicule ce conduceau băuţi. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba atrage atenţia asupra pericolului ce-l reprezintă, pentru siguranţa circulaţiei pe drumurile publice, conducerea sub influenţa alcoolului.

La data de 8 august 2018, în jurul orei 13.40, poliţiştii rutieri din Aiud, în timp ce acţionau pe strada Poet Andrei Mureşanu, au depistat un autoturism ce circula cu viteză peste limita legală. Şoferul acestuia a fost oprit, iar cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că era sub influenţa băuturilor alcoolice, valoarea indicată de aparatul etilotest fiind de 1,37 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului. 

Tot la data de 8 august 2018, în jurul orei 21.30, poliţiştii de siguranţă publică din Baia de Arieş, în timp ce acţionau împreună cu poliţiştii Postului de Poliţie Ocoliş, l-au depistat pe un bărbat de 50 de ani, din comuna Poşaga, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei Poşaga, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0.83 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care poliţiştii i-au solicitat să fie de acord cu conducerea la spital şi recoltarea mostrelor de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Conducătorul auto a refuzat conducerea la spital, motiv pentru care, pe numele său, a fost întocmit dosar penal în cadrul căruia este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii gradului de alcoolemie.

În noaptea de 8 spre 9 august 2018, în jurul orei 0.00, poliţiştii din Ocna Mureş, în timp ce acţionau pe strada Mihail Kogălniceanu din oraş l-au depistat pe un bărbat de 49 de ani, din Ocna Mureş, în timp ce conducea un moped fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării mopedistului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În plus, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. 

Stimaţi conducători auto, consumul de alcool reprezintă una din cauzele, încă frecvente, de conturbare a capacitații de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său. 

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele. 

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor. 

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală! Astfel, pedeapsa prevăzută este închisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. 

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie! 

NU CONDUCEŢI SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI!

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21547 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*