Bazil Popescu, candidat PSD la primăria Ighiu: “E timpul să renunțăm la abuzuri și amatorism!”

Mircea Trifu

ighiuCât de bine gestionează un primar banul public? Aceasta este o întrebare pe care și-o pun cu siguranță reprezentanții Curții de Conturi, cea care a verificat în anul 2015 Primăria Ighiu. Erau oare obligați inspectorii Camerei de Conturi Alba să sesizeze, de-a lungul timpului, dacă primarul Traian Rusu a acceptat la plată o factură emisă de o firmă din județul Olt, privind furnizarea a 55 de băncuțe pentru parc, în anul 2011? Cel puțin așa ar fi normal, dacă avem în vedere statutul acestor inspectori…

Una peste alta, primarul trebuie să dispună achitarea acelei facturi, cu penalitățile aferente, până la concurența sumei de 300.000 de lei, conform unei hotărâri judecătorești definitive. Dacă a făcut-o deja, el trebuie să spună unde sunt băncuțele pentru care a ajuns în instanță, fiindcă nu a recunoscut că le-ar fi primit. Poate să susțină aceasta întrucât nu există nici măcar un proces verbal de recepție a mărfii, adică a băncuțelor, care trebuie incluse ulterior în inventar. Ne întrebăm, firesc, dacă primarul se face vinovat de neglijență în serviciu, pentru faptul că a ștampilat o factură și un aviz de însoțire a mărfii pentru… o marfă – 55 de băncuțe care nu există?! Dacă da, atunci cine se autosesizează pentru o faptă ale cărei urmări sunt suportate din bugetul local? Noi ne-am autosesizat în numele localnicilor din comuna Ighiu, care trebuie să suporte din banii lor o bâlbă administrativă! Sau poate că nu e vorba de o bâlbă?! E posibil să fie vreun interes?

În opinia noastră, un edil nu trebuie să aibă alt interes decât cel al oamenilor care l-au ales pentru a-i reprezenta, iar primarul Traian Rusu nu trebuie să treacă cu vederea nici votul și nici voința locuitorilor comunei! Din păcate, este vorba de un preț mult prea mare pentru un vot al speranței și încrederii că cel ales – primarul Traian Rusu, se va regăsi, prin deciziile sale, în fiecare năzuință, în dorința localnicilor că mâine va fi mai bine. Și atunci ce alegem sau pe cine alegem? Alegem să plătim pentru nerespectarea legii sau e timpul să renunțăm la neglijență și abuzuri? Ar fi mai bine să îl lăsăm pe domnul primar Traian Rusu să mediteze, așezat pe una din cele 55 de băncuțe, mângâiat de soarele primăverii?! E timpul să alegem profesioniști, care să gestioneze cu chibzuință și transparență banul public! Vremea amatorismului a trecut! 

Bazil Popescu, candidat PSD la Primaria Ighiu

Publicitate electorală-PSD Alba

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22526 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*