Baschet: Victorie a CSU Alba Iulia în fața Olimpiei Brașov. Cea mai eficientă jucătoare a partidei, Wumi Agunbiade

Mircea Trifu

baschet04Victorie muncită în primul test adevărat din sezon pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară a învins sâmbătă seara, pe teren propriu, scor 75-65 (19-20, 24-19, 20-14, 12-12), pe Olimpia Brașov, în urma unei partide care a contat petru etapa a II-a a Ligii Naționale de baschet feminin. Disputa a fost una echilibrată în mare parte ca joc, chiar și pe tabelă în prima repriză, când brașovencele au ținut aproape de fetele lui Popov, care însă s-au concentrat în sfertul al treilea și au stabilit diferența de 10 puncte, care s-a păstrat până pe final. Debutul partidei a stat sub semnul egalității, cu un plus pentru trupa oaspete, care s-a văzut că a sosit la Alba Iulia pentru a obține victoria. Olimpia a reușit chiar să termine cu avans de un punct primul sfert și să continue jocul bun și în partea a doua, însă universitarele, împinse de la spate și de public, au trecut încet, încet în avantaj, astfel încât la pauza mare scorul era de 43-39. Sfertul 3 a fost cel care a făcut diferența finală, apărarea echipei lui Popov începând să funcționeze mai bine, lucru care s-a văzut și pe tabelă, în utimele două pătrimi brașovencele înscriind doar 26 de puncte. În final CSU s-a impus la o diferență de 10 puncte și își păstrează astfel invincibilitatea în fața echipei de sub Tâmpa, scorul meciurilor directe fiind acum de 13-0. Cea mai eficientă jucătoare a partidei a fost Wumi Agunbiade, de la CSU Alba Iulia, care a marcat 21 de puncte, la care a adăugat 8 recuperări și 2 pase decisive, pentru un coeficient de eficiență de 23 de unități. De remarcat, de asemenea, că universitara Jessica Kuster a reușit un double-double cu 17 puncte înscrise și 12 recuperări.

Statistică CSU Alba Iulia: Wumi Agunbiade – 21 de puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive, Jessica Kuster – 17 puncte, 12 recuperări și 2 pase decisive, Larisa Toma – 14 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive, L’Oreal Price – 10 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive, Alexandra Uiuiu – 7 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive, Valencia McFarland – 5 puncte, 3 recuperări și 12 pase decisive și Milica Deura – un punct, o recuperare și 4 pase decisive.

Declarație Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia: A fost un joc dificil poate și pentru că primele dispute din cupă și campionat au fost împotriva unor echipe modeste, iar astăzi am întâlnit un adversar bun, cu un joc în forță. Însă noi ne-am făcut partida grea cu o serie de greșeli impardonabile, ne-am grăbit deseori în ofensivă și, din nou, am avut momente bune întrerupte de momente foarte slabe. Mai avem de lucrat la antrenamente pentru un atac mai eficient, de asemenea și câteva scheme în apărare, dar cum am mai spus, echipa este tânără, nouă și avem nevoie de timp pentru a ajunge acolo unde ne dorim.

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22583 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*