Baschet feminin: Victorie pentru CSU Alba Iulia în fața echipei BCM Timișoara, scor 85-71. Declarație Miroslav Popov

csu vs piestanske cajky 39Formația universitară a învins joi după-amiază, scor 85-71 (21-21, 16-11, 25-18, 23-21), în deplasare pe BCM Timișoara, într-o partidă care a contat pentru etapa a V-a a Ligii Naționale de baschet feminin. Trupa din Alba Iulia a fost nevoită să joace la potențial ridicat având în vedere că a întâlnit un adversar destul de puternic, în special în jocurile de pe propriul teren. Totuși sportivele universitare și-a arătat superioritatea și au câștigat în final muncit la o diferență confortabilă. Baschetbalistele antrenate de Miroslav Popov și George Lăncrănjan au început palid partida, lucru care le-a permis adversarelor chiar să se afle în avantaj pe tabelă în primele minute, iar apoi să țină mereu aproape până la mijlocul sfertului 2. Astfel, dacă prima pătrime s-a terminat la egalitate, scor 21-21, la pauza mare avantajul era de partea oaspetelor, de 5 puncte. La revenirea de la cabine, CSU a reușit să tranșeze destul de rapid partida și să obțină un avans de peste 10 puncte, pe care nu l-a mai pierdut până pe final. Cu o prestație remarcabilă, sârboaica Biljana Pesovic de la BCM Timișoara a fost cea mai eficientă jucătoare a partidei, reușind în 40 de minute de joc 25 de puncte, 5 recuperări, 8 pase decisive și 2 intercepții, pentru un coeficient de eficiență de 32 de unități. De la CSU cele mai eficiente jucătoarea au fost Jessica Kuster și Wumi Agumbiade.

Statistică CSU Alba Iulia: Jessica Kuster – 24 de puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă, Wumi Agunbiade – 21 de puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive, Valencia McFarland – 14 puncte, 3 recuperări și 5 pase decisive, Alexandra Uiuiu – 10 puncte, 2 recuperări și 5 pase decisive, Larisa Toma – 6 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă, L’Oreal Price – 6 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive, Milica Deura – 4 puncte, o recuperare și o pasă decisivă, Dora Ardelean – 3 recuperări și Marta Fodor – 2 recuperări.

Declarație Miroslav Popov, antrenor principal CSU Alba Iulia: Nu am avut nici astăzi un meci ușor, cum nu a fost niciunul până acum, pentru că avem o echipă tânără, neexperimentată, care joacă mult mai slab decât se antrenează și nu înțeleg de ce. Într-adevăr s-a văzut și astăzi că își doresc mult, dar sunt momente în care își pierd capul și greșesc nepermis și este nevoie de pauza mare pentru a le repara și schimba jocul în bine. Astăzi când am reușit să le desfacem apărarea s-a făcut și diferența pe tabelă, am stat foarte bine la pătrunderile sub inel și am câștigat în final, la o diferență mai mică decât se putea, dar așa e când ratezi atât de mult. Este o victorie importantă atât pentru faptul că este obținută în deplasare la o echipă de nivel bun, dar și pentru că vine la doar câteva zile după înfrângerea dură cu CSM Târgoviște.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 20203 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*