Baschet: CSU Alba Iulia merge mai departe în Cupa României, după victoria în fața formației Nova Vita Târgu-Mureș

csu vs piestanske cajky 23Echipa universitară a învins miercuri după-amiază, scor 104-64 (25-13, 29-11, 25-26, 25-14), în deplasare, pe Nova Vita Tg. Mureș, într-o partidă care a contat pentru manșa retur a optimilor Cupei României la baschet feminin. Astfel, după ce și în tur a trecut de mureșence categoric, cu scorul de 97-56, trupa lui Popov avansează în competiție și va întâlni în sferturi pe CSM Satu Mare.

Partida de la Tg. Mureș a fost una dominată mai mult decât autoritar de CSU, care a făcut deplasarea aproape în efectiv complet, singura absentă fiind Andreea Beldian, accidentată. Nu a evoluat pentru universitare nici Elisabeth Pavel, în continuare cu unele probleme medicale. Disputa a fost controlată de la un capăt la celălalt de sportivele antrenate de Popov, care au avut un singur moment de relaxare în cel de-al treilea sfert, pe care l-au pierdut la diferență de un punct, și datorită unor aruncări bune de 3 puncte ale adversarelor. Celelalte pătrimi au fost însă câștigate clar de CSU, la diferențe de 12, 18, respectiv 11 puncte. În final scorul pe tabelă a arătat o diferență de 40 de puncte între cele două combatante, iar CSU accede fără probleme în sferturi.

În manșa retur de la Tg. Mureș o evoluție de excepția a avut jucătoarea canadiancă de la CSU, Wumi Agunbiade, care a reușit un double-double senzațional cu 22 de puncte și 21 de recuperări, la care a adăugat 6 pase decisive, pentru un coeficient de eficiență de 42 de unități.

Următoarea evoluție a trupei universitare în Cupa României va avea loc în data de 29 noiembrie 2014, în deplasare la Satu Mare, în disputa tur din sferturile de finală.

Statistică CSU Alba Iulia: Wumi Agunbiade – 22 de puncte, 21 de recuperări și 6 pase decisive, Jessica Kuster – 18 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive, Valencia McFarland – 14 puncte, 5 recuperări și 8 pase decisive, Milica Deura – 14 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive, L’Oreal Price – 10 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă, Alexandra Uiuiu – 9 puncte, 2 recuperări și 5 pase decisive, Dora Ardelean – 6 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive, Marta Fodor – 6 puncte, o recuperare și 2 pase decisive, Larisa Toma – 5 puncte și o recuperare și Mihaela Gherman – 2 recuperări și o pasă decisivă.

Declarație Miroslav Popov: Cel mai important este că ne-am calificat. Primul meci a fost așa și așa, dar acesta din retur m-a mulțumit, am jucat mai bine în apărare, iar în ofensivă ne-am creat multe situații excelente de a marca, pe care le-am și fructificat, iar mingea a circulat excelent. Toată lumea a jucat și văd că o fac din ce în ce mai bine meci după meci, sper să continue astfel. Vreau să îmi felicit jucătoarele pentru că au practicat un baschet adevărat chiar dacă adversarul nu a fost unul dificil.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18453 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*