Baschet: A cincea victorie consecutivă în campionat pentru CSU Alba Iulia. A învins pe Nova Vita Târgu Mureș, scor 83-61

Mircea Trifu

csu vs piestanske cajky 39Formația universitară a reușit o nouă victorie în campionat, a cincea consecutivă (a șaptea cu cele două din Liga Europei Centrale), miercuri seara, după ce a trecut în etapa a XII-a a Ligii Naționale la baschet feminin, în deplasare, scor 83-61 (22-16, 21-9, 14-16, 26-20), de Nova Vita Tg. Mureș. Trupa lui Popov a dominat partida pe tot parcursul celor 40 de minute de joc, nelăsând gazdelor nicio șansă de a se apropia sau chiar a trece în față pe tabelă. Încă din start universitarele au părut hotărâte să își adjudece victoria și au trecut rapid în avantaj, profitând și de nesiguranța și ratările din jocul gazdelor, dar arătând și o apărare foarte solidă. Sportivele din Alba Iulia au câștigat astfel sfertul 1 cu 22-16, pentru ca pe cel de-al doilea să îl termine la o diferență de 12 puncte, lucru care a făcut ca partida să fie practic decisă încă din prima repriză, scor 43-25. Intrate puțin relaxate în teren la revenirea de la cabine, fetele lui Popov l-au permis adversarelor să aibă o perioadă bună de joc și să obțină performanța de a câștiga un sfert. Ultima pătrime a fost câștigată însă tot de oaspete, care s-au impus în final la o diferență clară de 22 de puncte.

A fost cel de-al treilea succes din acest sezon al universitarelor în fața echipei din Tg. Mureș, după ce CSU a câștigat manșele tur-retur din optimile Cupei României, disputate în luna septembrie. De asemenea, formația din Alba Iulia duce scorul meciurilor directe dintre cele două combatante la 9-0, Nova Vita nereușind încă să treacă de universitare.

Cea mai bună jucătoare a partidei a fost Wumi Agunbiade de la CSU, care a reușit un nou double-double, cu 33 de puncte și 14 recuperări, la care a adăugat o pasă decisivă, pentru un coeficient de eficiență de 34 de unități. În urma acestei dispute, echipa antrenată de Miroslav Popov ajunge la cel de-a 10-lea succes stagional, rămânând în continuare cu doar 2 înfrângeri. Următoarea partidă pentru CSU Alba Iulia va avea loc sâmbătă, 22 noiembrie 2014, cu începere de la ora 12:00, pe propriul teren, împotriva formației SCM CSȘ Craiova.

Statistică meci:

CSU Alba Iulia: Wumi Agunbiade – 33 de puncte, 14 recuperări și o pasă decisivă, Milica Deura – 15 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă, Alexandra Uiuiu – 14 puncte și 2 recuperări, Marta Fodor – 10 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive, Larisa Toma – 8 puncte, 8 recuperări și o pasă decisivă, Valencia McFarland – 3 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă și Dora Ardelean – o recuperare.

Nova Vita Tg. Mureș: Kahla Roudebush – 13 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive, Suzanne Grossnickle – 10 puncte și 13 recuperări, Veshaundra Young – 10 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă, Antoinette Thompson – 10 puncte, 2 recuperări și 4 pase decisive, Kata Meszaros – 7 puncte și o recuperare, Lindsey Montgomery – 5 puncte, o recuperare și 2 pase decisive, Alexia Adams – 4 puncte, 2 recuperări și 3 pase decisive, Mihaela Chelariu – 2 puncte și 4 recuperări și Borbala Bartha – o recuperare și o pasă decisivă.

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22561 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*