Bărbat din Săsciori, arestat preventiv pentru evaziune fiscală în comerțul cu lemn. Alte 10 persoane reținute pentru 24 de ore

retinutÎn urma percheziţiilor efectuate ieri, 3 decembrie de către poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din I.P.J. Alba sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, în colaborare cu poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Neamț, Suceava, Maramureș şi Satu Mare şi cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă Alba în 37 de locaţii pe raza județelor Alba, Neamț, Suceava, Maramureș şi Satu Mare, au fost identificate 14 din cele 15 persoane bănuite de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, pe numele cărora erau emise mandate de aducere.

De asemenea, poliţiştii au identificat şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, documente şi 7 echipamente IT.

Cele 14 persoane vizate au fost conduse sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba unde au fost audiate iar faţă de 12 dintre acestea poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.

În cursul zilei de joi, 4 decembrie, cele 12 persoane reţinute au fost prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba pentru continuarea cercetărilor şi dispunerea de măsuri legale.

Pentru două dintre ele procurorii au dispus cercetarea în stare de libertate, iar faţă de 8 dintre aceste persoane, cercetate sub aspectul comiterii infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală a luat măsura controlului judiciar.

În cazul lui C.P. de 44 de ani, din comuna Săsciori, judeţul Alba şi A.C. de 47 de ani, din municipiul Piatra Neamţ, judeţul Neamţ, cercetaţi pentru evaziune fiscală, procurorii au formulat propunere de arestare preventivă şi i-au prezentat instanţei de judecată care a emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Reamintim că în cursul zilei de miercuri, 3 decembrie, polițiștii din cadrul IPJ Alba au efectuat 37 de percheziţii la locuinţele sau sediile unor societăţi comerciale aparţinând mai multor persoane cu domiciliile pe raza judeţelor Alba, Neamţ, Suceava, Maramureş şi Satu Mare.

În cauza investigată de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din I.P.J. Alba există suspiciunea că, în perioada 2012 – 2014, reprezentanţii unei societăţi comerciale din judeţul Alba a exploatat şi achiziţionat masă lemnoasă, fără forme legale, pentru care a folosit documente fictive, provenite de la societăţi comerciale de tip „fantomă”. Ulterior, materialul lemnos, astfel achiziţionat ar fi fost comercializat mai multor mari procesatori de material lemnos.

Prin aceste operaţiuni ilegale s-ar fi creat bugetului de stat un prejudiciu în valoare totală de 766.342 de lei.

La acţiune au participat şi inspectori antifraudă şi specialiști din cadrul ITRSV Cluj.

Cercetările sunt continuate.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19532 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*