Bărbat din Blaj prins la tăiat ilegal de lemne pentru foc. Riscă să fie cercetat penal

caruta lemneBărbatul conducea un atelaj cu tracţiune animală şi a fost observat la sfârşitul săptămânii trecute de un echipaj de jandarmerie care acţiona pentru depistarea faptelor de tăiere ilegală de arbori. Întrebat fiind dacă are documente legale pentru lemnul tăiat, bărbatul nu a fost în măsură să justifice potrivit normelor incidente în domeniu material lemnos pe care îl transporta. Mai mult, a încercat să-şi ascundă fapta şi să testeze vigilenţa jandarmilor prin prezentarea unei autorizaţii emisă în anul 2012, care expirase.

lemneVerificările jandarmilor au fost făcute în prezenţa pădurarului responsabil şi au confirmat tăierea ilegală a 4 stejari, fără marcă silvică. Materialul lemnos a fost lăsat în custodia ocolului silvic competent teritorial până la definitivarea cercetărilor, iar prejudiciul cauzat este în curs de estimare.

Suspectul a fost identificat ca fiind Octavian E. (51 de ani), domiciliat în municipiul Blaj, iar pe numele acestuia au fost întocmite acte de constatare pentru fapte susceptibile a fi infracţiunea de furt calificat. Totodată, atelajul hipo, un topor şi un motofierăstrău au fost ridicate în vederea confiscării. Cercetările vor fi continuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19060 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*