Avantajele si dezavantajele unui designer de interior. De ce ar trebui sa apelezi la un specialist

Majoritatea dintre noi simtim nevoia, ocazional, sa aducem schimbari in aspectul si atmosfera locuintei noastre, insa lucrurile se complica pe masura ce realizam ca procesul de amenajare implica foarte multe aspecte, pe care in entuziasmul nostru de la inceput, omitem sa le luam in calcul.

Asadar, totul incepe de la cateva intrebari simple prin care sa-ti clarifici obiectivele si rezultatele pe care vrei sa le obtii in urma reamenajarii: Mizezi mai mult pe aspect sau pe utilitate? Vrei ca locuinta ta sa-ti reflecte preferintele si gusturile personale sau sa fie un tablou estetic al ultimelor tendinte? Vrei sa-ti redecorezi locuinta pastrand stilul deja existent sau incepi o noua etapa de viata si iti doresti sa faci schimbari radicale?

In acest sens, un designer de interior te poate ajuta sa-ti creezi o viziune de ansamblu asupra a tot ceea ce implica procesul de amenajare al locuintei, precum si abordarile potrivite obiectivelor si nevoilor tale. Totusi, apelarea la serviciile profesionale oferite de un designer de interior are atat avantaje cat si dezavantaje, pe care e bine sa le cunosti si mai apoi sa le cantaresti in functie de atmosfera pe care iti doresti sa o ai in locuinta ta.

Avantaje:

1 . Vei avea o locuinta amenajata cu stil si bun gust. Designerii de interior sunt specializati in a-si forma o viziune de ansamblu asupra procesului de redecorare, imbinand in mod creativ forme, culori si texturi, ceea ce va conferi locuintei un stil bine coagulat, armonios si estetic. Intra si vezi acum cele mai inspirate idei si sfaturi prin care sa-i transformi locuinta intr-un spatiu intim si confortabil. De asemenea acestia au bine formata atentia la detalii, precum iluminarea incaperilor, alegerea inspirata a obiectelor decorative precum si folosirea cat ma inteligenta a spatiului. Intra pe homelux.ro si vezi acum cele mai inspirate idei si sfaturi prin care sa-ti transformi locuinta intr-un spatiu intim si confortabil.

  1. Te va ajuta sa realizezi un plan de actiune bine pus la punct. Un designer de interior te va ajuta sa stabilesti un buget pe care esti dispus sa-l investesti in procesul de amenajare. Acesta va stii de unde sa achizitioneze finisajele, piesele de mobilier si accesoriile necesare in asa fel incat sa va incadrati in bugetul prestabilit.
  1. Vei economisi timp. Designer-ul de interior te va scuti de timpul investit in studierea si gasirea celor mai bune oferte de pe piata precum si de deplasarile la magazinele de specialitate. Designerii lucreaza in colaborare cu diversi producatori si furnizori care nu sunt cunoscuti publicului larg, avand astfel acces la servicii calitative la preturi rezonabile. De asemenea, designer-ul iti poate propune o echipa de constructori si instalatori, de incredere, scutindu-te de alte drumuri si timp pretios investit in cautarea oamenilor potriviti.

Dezavantaje:

  1. Divergenta intre opinia specialistului si preferintele tale personale. In mod general, designer-ul de interior va incerca sa gaseasca cele mai practice solutii pentru a-ti implementa ideile si viziunea proprie in stilul de amenajare. Totusi, daca esti o persoana cu gusturi si preferinte neconventionale, s-ar putea sa intampini dificultati in a face front comun cu inclinatia specialistului de a promova ultimele tendinte in materie de design.
  1. Costuri mai ridicate. Printre principalele motive pentru care multe persoane evita sa apeleze la ajutorul unu specialist in design interior, sunt costurile suplimentare implicate. Daca te pricepi bine la prospectare si ai suficient timp pentru a cauta cele mai avantajoase oferte de pe piata, investitia intr-un designer de interior va veni precum un surplus. Insa, daca nu ai cunostinte in domeniu si te ocupi singur de toate deciziile de cumparare s-ar putea sa ai supriza de a cheltui mai multi bani decat daca ai fi apelat la serviciile designerului.
  1. Lipsa amprentei personale. Cu toate ca designer-ul de interior iti propune idei de reamenajare pornind de la dorintele si preferintele tale, implementarea propriu zisa, alegerea mobilierului, a paletei cromatice si a decoratiunilor va fi facuta de o persoana din exterior, pentru care in mod inevitabil primeaza esteticul si nu personalitatea. Daca iti doresti un camin in care sa-ti recunosti amprenta personala, implica-te cat mai activ in procesul de redecorare si nu fa compromisuri doar pentru a urma sfatul specialistului.

In concluzie, fie ca apelezi la un designer, sau mizezi pe creativitatea si simtul tau practic in procesul de reamenajare, este foarte important sa-ti raspunzi la niste intrebari cheie, sa dai timpului timp si sa cauti cele mai avantajoase solutii pentru a-ti transforma locuinta intr-o oaza de liniste si confort.

Sursa imagine: Shutterstock.com

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21859 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*