Avalanșă de șoferi beți pe șoselele din Alba. Mai mulți domni și o doamnă au fost prinși la volan, după câteva păhărele, la o razie a poliției

etilotrestPoliţiştii de la rutieră au continuat activităţile menite a creşte siguranţa traficului rutier, iar la sfârşitul săptămânii trecute a fost organizată o acţiune ce a avut drept scop combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice. Au fost depistaţi 6 şoferi ce conduceau sub influenţa alcoolului şi au fost reţinute 11 permise de conducere.

În fapt, în perioada 15-16 ianuarie 2016, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut drept scop creşterea siguranţei rutiere şi depistarea conducătorilor auto care încalcă normele legale privind circulația pe drumurile publice, precum şi depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care urcă la volan după ce au consumat alcool. Cu ocazia acestei acţiuni au fost aplicate 155 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 32.550 lei, din care 6 pentru conducere sub influenţa alcoolului, au fost reţinute 11 permise de conducere şi un certificat de înmatriculare şi au fost constatate 6 infracțiuni la regimul rutier, din care 5 de conducere sub influenţa alcoolului şi una de refuz de a se supune recoltării mostrelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Exemple:

La data de 16.01.2016, în jurul orelor 01.43, polițiștii Serviciului Rutier Alba     l-au depistat pe D.A.C., de 23 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenta alcoolului. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 15.01.2016, în jurul orelor 23.15, polițiștii Serviciului Rutier l-au depistat pe S.V., de 53 de ani, din Blaj, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Simion Bărnuțiu din municipiul Blaj, fiind sub influența alcoolului.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de     0, 66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Blaj, unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 15.01.2016, în jurul orelor 20.00, polițiștii din Blaj au intervenit pentru soluționarea unui eveniment rutier, soldat cu pagube materiale, produs în intersecția cu sens giratoriu dintre străzile Bulevardul Republicii, Gheorghe Doja și Eroilor din Blaj. B.D.L., o femeie de 30 de ani, din Câmpia Turzii, în timp ce conducea un autoturism, pe B-dul Republicii, nu a păstrat o distanță suficientă față de autoturismul din fața sa, întrând în coliziune cu acesta. În urma testării, cu aparatul etilotest, a celor două conducătoare auto, pentru B.D.L. a rezultat valoarea de 1.26 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condusă la spitalul din Blaj, unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 16.01.2016, ora 05.30, polițiștii de siguranță publică din Blaj, au oprit pentru control, pe strada Mihail Kogălniceanu din Blaj, un autoturism condus de P.S., un tânăr de 21 de ani, din Blaj. În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul municipal Blaj, unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 16.01.2016, ora 19.10, poliţiştii posturilor de poliţie comunale Vinţu de Jos şi Ciugud, în timp ce executau serviciul de patrulare pe raza comunei Șibot, au oprit pentru control, un autoturism condus de D.D.C., de 61 de ani, din comuna Şibot. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate situațiile prezentate mai sus, față de conducătorii auto depistați conducând sub influența alcoolului, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 15.01.2016, în jurul orei 23.30, polițiștii rutieri din Abrud, în timp ce acționau împreună cu polițiștii din Bucium, pe DJ 107 I, au oprit pentru control, pe DJ 107 I, un autoturism condus de J.C.A., de 28 de ani, din Abrud. Întrucât conducătorul auto emana miros de alcool, polițiștii i-au cerut să se supună testării cu aparatul etilotest și recoltării mostrelor de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, însă acesta a refuzat, motiv pentru care i-a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de refuz de la prelevarea de mostre biologice.

La data de 16.01.2016, ora 09.10, Poliția Ocna Mureș a fost sesizată cu privire la faptul că un autoturism a intrat în gardul unei societăţi comerciale, avariindu-l.   Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că L.C.I., de 38 de ani, din Ocna Mureş, în timp ce conducea un autoturism, e strada Mihai Eminescu din oraș, a pierdut controlul asupra acestuia şi a intrat în coliziune cu gardul societăţii, distrugându-l pe o lungime de 3 metri. Cu ocazia cercetărilor efectuate, poliţiştii au constatat că şoferul autoturismului era sub influenţa alcoolului, în urma testării lui cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Aiud unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de L.C.I., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

Stimaţi conducători auto, nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22074 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*