Av. Radu Octavian: Mircea Hava nici nu stii, cit de mic incepi sa fii!

PSDI Cornel Comsa Europarlamentare

Blestemul parcului Custozza pare sa il urmareasca pe domnul Mircea Hava ai carui pantaloni inca mai tremura dupa nobila intilnire cu procurorii DNA.

De fapt tremuratul este o moda nedorita in primaria Alba Iulia, unde izmenutele primarului si viceprimarilor sint puse la uscat pe catargul institutiei unde flutura glorios sub vantul starnit de DNA. Consilierul Horica Bardas face nota separata pentru ca  izmenutele sale sint atirnate la uscat in fata cladirii SRI-ului impreuna cu un biletel pe care a scris de mana  “Eli, Eli, lama sabactani?”. Evident, citeva lacrimi conspirative tin loc de semnatura.

Lovit dureros in orgoliul personal, dl Mircea Hava si-a gasit timp intre desele placeri pe care si le permite, (placeri de genul acelora care l-au facut pe Burebista sa taie viile dacilor) pentru a face presupuneri. La intrebare retorica “Cine dracu’ m-a turnat la DNA? tot dansul a dat raspunsul: Calin, “viclean copil de casa” pre numele lui intreg Calin Potor (Odihneste-i Doamne carnetul PDL in pace)

Imi pare rau sa il dezamagesc pe Dl Mircea Hava care spera ca Potor Calin sa fie cel care l-a turnat dar nu este bine informat. Potor nu a facut nici o sesizare pentru ca el se pricepe mai mult la algocalmine si rudotel, de care primarul Mircea Hava ar avea mare nevoie in perioada urmatoare.Pentru durerile de cap care il chinuie si il vor chinui din ce in ce mai tare.

Problema este mult mai complicata. Daca prin complicata se intelege si complexa este corect. Daca prin complicata si complexa se intelege si ca este o opera colectiva ne apropiem de adevar.

Dar cine sint autorii colectivi ai durerilor de cap care zgiltie primaria Alba Iulia?

Sa facem putina istorie

In urma cu ceva timp, Serban Huidu omora trei persoane. In acelasi timp, fara nici o legatura cu Huidu, era arestat Silviu Bian care nu a omorit pe nimeni dar a spaguit la greu. Nefericita crima a lui Huidu a ocupat televiziunile iar stirea arestarii lui Bian a trecut neobservata.

Nemeritat de neobservata a trecut si reactia europarlamentarului PDL Cristian Preda (apropiat al presedintelui Basescu si un fel de antevorbitor al acestuia) care a declarat dupa arestarea lui Bian: “Organizatia PDL Alba este aservita unor insi foarte vicleni”. Sa fi fost o vorba aruncata in vant? Omul lui Basescu arunca vorbe in vant? De tinut minte !!

Nemeritat de neobservat a trecut si articolul  Cum și de ce l-a luat DNA-ul la întrebări pe Mircea Hava, vicele PDL  un articol foarte bine documentat care merita citit. In articol apare numele lui Silviu Bian despre care se spune ca a fost cenzor la STP firma pentru care i-a tremurat vocea lui Mircea Hava la DNA.

Credeti ca acest articol a aparut in Jurnalul national sau alt ziar apropiat opozitiei? Nuuuuu…. Articolul este postat pe site-ul www.nasul.tv al ziaristului Radu Moraru care poate fi considerat ziaristul de serviciu a lui Traian Basescu. Ciudat !  De tinut minte !!

 Dar vorba celor de la Elis Pavaje: “Totul se leaga!” (Gurile rele spun ca va fi legat si Mircea Hava dar probabil este vorba doar de niste rautaciosi)

Deci avem un inceput pentru intrebarea lui Mircea Hava

De turnat sau sesizat (alegeti dv termenul corect) ar fi putut sa il toarne/sesizeze enorm de multa lume. Mai ales pentru ca in ultimul timp, din motive necunoscute, Mircea Hava si-a indepartat brutal toti prietenii vechi, si-a ales altii noi legindu-se de pilda cu lanturi de fratii Sabau pentru care a facut o adevarata pasiune in urma careia jumatate de Cetate a ajuns in folosinta celor din urma, care hotaresc cine, cind si de ce poate sa treaca prin jumatatea respectiva.

Deci, dintre “sesizatori” poate face parte un fost “prieten”. Sau mai multi. Sau poate un actual prieten care s-a saturat sa dea prea mult. Sau un sef care primeste prea putin din cauza ca Hava ia prea mult. Sau poate Ioan Dobra, enervat de faptul ca este de atit de mult timp in arest.In arest se spun multe. Sa nu uitam de Dobra, fost director adjunct al finantelor judetene.

Ar mai putea sa fie adevaratii dusmani ai primarului Mircea Hava. Cei care nu i-au fost niciodata prieteni dar i-au devenit dusmani atunci cind Mircea Hava, urmind ideea unui arhitect imbecil, s-a gindit ca este profitabil sa taie Parcul Custozza. In numar de cel putin 6000 (dupa numarul de semnaturi in favoarea parcului) si mult mai multi simpatizanti, numarul celor nemultumiti de distrugerea parcului este un numar in care se pot ascunde linistit citeva zeci de persoane bine informate care pot sa scrie si pot sa stie destule despre ceea ce a facut Mircea Hava.

Prevazatori, prietenii actuali ai lui Mircea Hava ori au i-au cumparat pe unii dintre contestatari, ori i-au redus la tacere prin amenintari. Cei care au fost cumparati cu un contract sau in alte forme  sint multumiti, dar si Iuda a fost multumit pentru moment. Istoria insa nu a fost prea multumita de el. Dar cei care au fost amenintati (si cunosc zeci de cazuri in care diversi directori au amenintat nominal diversi angajati cu concedierea daca nu tac din gura) nu vor ierta niciodata umilinta amenintarii. La momentul potrivit vor vorbi, daca nu au si vorbit deja precum Seherezada. Pina in zori…

Si mai este o categorie. Categoria celor care nu pot fi cumparati si categoria celor care nu pot fi amenintati. Si acestia au vorbit sau vor vorbi si nimic nu ii poate face sa taca.

Si uite asa, cele 4, 5 sau 6, daca nu si mai multe dosare penale ale domnului Hava devin extrem, dar extrem de bine documentate. Si un lucru demn de remarcat: DNA pare ca nu instrumenteaza un caz ci urmareste profesionist un numar imens de infractiuni si infractori din sfera administratiei locale folosind o tactica perfecta de investigare in care nu este singur ci este sprijinit profesionist de un numar nedefinit de “alte structuri”. Deja Bardas, Bogatan, Voicu,Gaspar,Jeler si Teofila Tar sint oficial invinuiti. Ar mai putea urma si Moldovan Ana, Hedviga Calin, Cosmin Buzgure sau altii si diversi consilieri ca sa ne referim doar la  sfera primariei. Daca nu va veni un ordin de oprire, peste 50 de oameni din primarie si din afara ei vor da cu “subsemnatul, invinuit in cauza ce face obiectul dosarului….” Si nu cred ca astia 50 vor lua asupra lor toata vina.

No, Domnu’ Hava…astia sint toti? Crezi ca da? Gresesti .Mai trebuie sa adaugam si “coledzii” de partid. Tacuti, dar constienti de faptul ca Mircea Hava este un cadavru politic care se tireste precum pestele (altii ar spune foca) pe uscat si aduce un miros fetid partidului. Iar in jurul cadavrului politic intrat in descompunere se invirt vulturii tineri gata sa se hraneasca din resturile unui viitor fost vicepresedinte PDL.

Avocat Radu Octavian

PS: fara nici o legatura cu cele de mai sus, nu vi se pare ca dl Ion Dumitrel are ochi de vultur?

seo оптимизация сайта этобесплатный анонимайзер facebook

Pro Romania
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18388 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

1 Comment

  1. Domnul avocat e adorabil. Pacat ca nu are aceeasi „tragere” si-n sala de tribunal, acolo unde-si face meseria pe bani. Banii clientilor, care este.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*