Autografele cosmonauților Neil Amstrong și Iuri Gagarin în Licitația Artmark din 6 noiembrie

echipaj apollo 11Magia și ezoterismul, simbolurile masonice și zeitățile antice deschid sesiunea de licitații Artmark din luna noiembrie. Licitația de miercuri, 6 noiembrie, aduce în atenția colecționarilor o parte din uniforma de ceremonie masonică însoțită de 38 de documente referitoare la loja americană (preţ de pornire: 250 de euro), datând din perioada interbelică, precum și o sabie masonică pentru ceremonie în teacă originală, aurită, de la începutul secolului al XIX-lea (preţ de pornire: 1.000 de euro).

Dintre loturile secțiunii „Extraterestria”, o premieră pe piața obiectelor de colecție din România, se remarcă celebra fotografie a echipajului misiunii Apollo 11 din 1969 (preț de pornire: 1.300 de euro), cu astronauții americani Neil Armstrong, Michael Collins și Edwin E. Aldrin Jr., însoțită de semnăturile olografe ale acestora. Nici autografele cosmonauților sovietici nu lipsesc din licitație: Iuri Gagarin, Valentina Tereșcova, Alexei Leonov și Alexei Eliseev și-au lăsat amprenta asupra unui lot de 3 cărți poștale maxime și o ilustrată (preţ de pornire: 900 de euro) din colecția Tiberiu Vlad.

Sabie masonicăCel mai valoros lot al Licitației de Științe Ezoterice, inclusiv Extraterestria, este o piesă de muzeu, calificată de specialiști ca „raritate extremă”, aflată la granița dintre matematică, filosofie, știința militară și ezoterism: “Academie de L`espee” (preț de pornire: 20.000 de euro), semnată de maestrul olandez al spadei, Gerard Thibault, cu 57 gravuri, datând din 1628. Autorul este la fel de faimos ca lucrarea în sine: dedicată regelui Franței Ludovic al XIII-lea, impregnată de iconografii masonice, lucrarea se adresează cunoscătorilor care vor să facă concurență unor colecții de top în materie de carte rară, precum cea a Muzeului de Artă Metropolitană din New York.

Expoziția loturilor cu tematică ezoterică  și „extraterestră“ poate fi vizitată la Palatul Cesianu-Racoviță până marți, 5 noiembrie, în intervalul orar 10 – 19. Licitația de Științe Ezoterice, inclusiv Extraterestria, se desfășoară miercuri, 6 noiembrie, ora 19, la Athénée Palace Hilton.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 29598 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*