„Autobuzul cu jazz”, prefaţă a Festivalului Alba Jazz de la Alba Iulia! Călătorii au avut parte de recitaluri live și discuții cu artiștii

Mircea Trifu

autobuzul-cu-jazzAlbaiulienii au fost invitaţi, joi, să facă o călătorie muzicală inedită la bordul „Autobuzului cu jazz”, un autobuz al firmei locale de transport public din Alba Iulia transformat pentru o zi în scenă mobilă pentru artişti de jazz. „Autobuzul cu jazz” a pornit la ora 14,00, din zona Cetăţii din Alba Iulia şi a circulat apoi, timp de câteva ore, pe străzile din municipiu, iar de pe traseu a preluat călători obişnuiţi dar şi câţiva interpreţi de jazz. Autobuzul a oprit în staţii, iar pe traseu călătorii care au avut inspiraţia să se urce la bordul acestuia s-au bucurat de recitaluri live de muzică jazz, au putut discuta cu artiştii şi au primit informaţii despre ediţia din acest an a Festivalului Alba Jazz. În „autobuzul cu jazz” a fost amplasat chiar şi un pian, iar pe scena mobilă au evoluat Laura Orian şi Doina (voce), Alexandru Pal (nai), Adam Petru (trompetă), Radu Beşliu (clarinet), Liviu Cernat (vioară ), Ovidiu Pârjol (pian) şi Ştefan Olaru (percuţie).

alba-jazz„Autobuzul cu jazz a fost prefaţa Festivalului Alba Jazz şi o invitaţie către iubitorii acestui gen muzical să vină să se bucure de două seri speciale de jazz. Caracteristica principală a muzicii jazz fiind improvizaţia ne-am gândit să transformăm pentru câteva ore un autobuz în scenă mobilă pentru interpreţi de jazz şi astfel a ieşit această prefaţă inedită a Festivalului Alba Jazz. În acest an la festival promovăm jazz-ul românesc dar şi interpreţii de jazz din judeţul Alba. Pe scena Festivalului Alba Jazz vor urca în total 30 de interpreţi şi unii dintre cei mai buni instrumentişti români care formează Bucharest Jazz Orchestra, BaLaKo, White City Band, LAU şi CAffe Noir Band” a spus prof. Alexandru Pal – managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

jazz-autobuzAlba Iulia găzduieşte la sfârşitul acestei săptămâni, în 24 şi 25 septembrie, o nouă ediţie a Festivalului Alba Jazz, unul dintre cele mai importante evenimente de jazz din România. Festivalul promovează şi la ediţia din acest jazz-ul românesc şi va oferi iubitorilor acestui gen muzical seri speciale de jazz de calitate dar şi surprize.

Cu un nou concept, festivalul se mută pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia urmând ca sâmbătă şi duminică să ne încânte cu muzica lor Bucharest Jazz Orchestra, BaLaKo dar şi prietenii jazz-ului din Alba: White City Band, LAU (Laura Orian) şi CAffe Noir Band. Programul debutează, joi, cu o prefaţă surpriză a festivalului, iar sâmbătă şi duminică serile Alba Jazz se desfăşoară începând cu ora 19,00 la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. Invitat special al festivalului este Cezar Cazanoi, instrumentistul numărul 1 în România în ceea ce priveşte instrumentele tradiţionale de suflat.

Prima seară a festivalului Alba Jazz va fi deschisă, la ora 19,00, de albaiulienii de la Caffe Noir Band, urmând apoi un concert susţinut de Bucharest Jazz Orchestra, aflată pentru prima dată la Alba Iulia.

În cea de-a doua, duminică, pofta de jazz va fi deschisă, tot de la ora 19,00, de LAU (Laura Orian) şi White City Band, urmând un concert exploziv plin de sunete balcanice şi latine susţinut de BaLaKo. Intrarea în ambele seri este LIBERĂ !

Festivalul ALBA JAZZ este organizat de Consiliul Judeţean Alba prin Centrul de Cultura ,,Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia. Partenerii care sprijină ediţia din acest an a festivalului sunt Hotel Transilvania şi Societatea de Transport Public Alba Iulia.

 

 

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22554 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*