AUDIO FORT – o „tabără de culturalizare din punct de vedere muzical”

audio fort 5Suntem în vara lui 2014, iar unii oameni din Alba Iulia încă vorbesc despre faptul că nu au unde să iasă la o petrecere „calumea”. Ba nu prea sunt evenimente, ba nu e muzică bună. Fiecare în felul lui. Ei bine, lucrurile nu stau deloc așa. În ultimul an, în Alba Iulia au apărut tot mai multe noi concepte privind partea de party. De curând am luat parte la un eveniment mișto, în premieră în orașul nostru. Un eveniment unde muzica bună a fost la putere. „Audio Fort Gathering”, după cum zicea și afișul, s-a dovedit a fi un mare succes. După experiența trăită am hotărât că este „un must” să îi cunosc pe cei din spatele event-ului. Am aflat că este vorba despre o mână de oameni din oraș care s-au adunat și au format ceea ce se numește „AUDIO FORT”. Dorind să aflu mai multe detalii, am stat de vorbă cu unul din inițiatorii minunatului proiect, i-am adresat câteva întrebări, iar el a răspuns. Uite ce a ieșit:

Ce este Audio Fort?

Am încercat să înființăm o uniune a artiștilor reprezentativi pentru mișcarea UNDERGROUND din orașul nostru, să creem un model de petrecere unde cel invitat să poată alege din mai multe stiluri, genuri de muzică și artiști. Un microfestival dacă vrei. Eu aș zice o tabără de culturalizare din punct de vedere muzical. Să nu uităm că oriunde ai merge în lume te lovești de stilurile muzicale definitorii pentru Audio Fort.

audio fort 3Cum ați ajuns la ideea înființării acestei „uniuni” și cine sunt inițiatorii proiectului?

Ideea e simplă. A fost gândită de mine, Octavian Nedeluș, Octave dacă vrei numele de scenă și pusă în practică cu ajutorul fiecăruia dintre participanţi. Suntem o mână de oameni care îşi pierd zilele şi nopţile căutând, ascultând, cumpărând şi mixând muzica underground – de aceea care nu se prea difuzează pe radiourile de la noi şi care o poţi auzi în cluburi renumite din Ibiza sau Berlin. Fiecare a contribuit cu cât a putut. Trebuie menţionat Kito, care a avut un aport imens în realizarea materialelor tipizate, afişe, poze etc. asta pe lângă seturile de muzică, Eddy Cos, care a ajutat enorm, furnizând parte din echipamentul de pe pupitre şi proiectoare. Midnight events, băieţii cu sunetul şi luminile, pe care deja toţi îi ştim, R.Y.M.A., care are una dintre cele mai bune locaţii din oraş şi toţi ceilalţi care au ajutat la amenajarea spaţiului. Fat Boy şi Starmedica au susţinut evenimentul.

Ce oameni ce fac parte din „adunare”?

Momentan sunt câţiva „oameni faini”, numele lor se pot citi pe afişul de la prima ediţie. Cea mai mare parte dintre ei sunt interesaţi că acest model de eveniment să fie dus mai departe şi îşi dau tot interesul pentru asta. E normal ca pe aceştia să îi întâlnim şi la ediţiile viitoare.

Componența „Audio Fort”: OweN ( PLACA ) / Deadura ( PLACA, Beta KRU ) / Cris / Kito (ATTIC) / Mighty MO…. / Akadela (ATTIC) / Razvan Mate / Octave (AUDIOmutz) / ECOS (ATTIC) / Behind Secret / Borders (BSB) / Andrew Peter / Earlo (ATTIC) / Eddy Varadi / Turturu’ (AUDIOmutz) / Andreus

audio fort 1Crew-ul rămâne acelaşi sau poate suporta modificări?

Crew-ul de bază rămâne cam acelaşi. Doar că, după cum toţi ştim, nu e normal să plictisim publicul, deci anumite modificări vor fi, speram noi spre binele evenimentului.

Care sunt criteriile după care selectaţi „noii veniţi”?

Criteriile nu sunt complicate,având în vedere că suntem toţi dj şi putem constitui un juriu destul de bun. E nevoie de un promo mix, care să treacă de cerinţe, şi, ca la orice CV întemeiat, experienţă anterioară poate constitui un avantaj.

Ce fel de public aveţi în vizor?

Publicul e destul de diversificat din cauza genurilor muzicale abordate, care sunt destul de multe. Am fost la intrare la primul eveniment şi pot spune că am avut oameni între 18 şi 45 de ani care s-au simţit foarte bine. Doar vârsta minimă e o condiţie. În rest e greu să definesc un stil de om care ar veni la Audio Fort. În general oameni cu mai multă cultură muzicală decât ce ne este oferit şi băgat în cap cu forţa la aşa zisele radiouri care poluează fonic atât urechile noastre cât şi ale turiştilor care ne calcă pe meleaguri. Aş putea continua aici cu criticile la nesfârşit, dar asta e, trebuie să ne adaptăm la vremurile de tranziţie.

Genuri muzicale abordate.

Uau, sunt multe, o să încerc să enumăr o parte dintre ele: Hip Hop, R’n’B, Rap, Trap, Raggae, Soul, Drum And Bass, Dubstep, Electro, Indie Dance, Nu Disco, Funk, Garage, House, Deep House, Tech House, Dub Techno, Minimal Techno, Techno, Minimal etc. Sunt stilurile principale care definesc Audio Fort până acum. Sper doar să nu fi scăpat vreunul şi să fiu certat de „colegi”.

audio fort 4De curând aţi organizat un eveniment în premieră în Alba Iulia. Cum a fost?
Feedback?

A fost un eveniment cu trei scene… până la urmă au fost patru (cu cea de hip hop), care am decis în ultimul moment că va merge afară de la ora 20:00. După părerea noastră un mare succes şi un model pentru evenimentele din Alba Iulia, iar martori pentru aceste cuvinte sunt chiar cei care au fost prezenţi în număr atât de mare şi cărora le mulţumim pe această cale. (n.a. 15 ore de muzică de calitate alături de 15 Dj)

Ce planuri aveţi pentru viitor?

Planuri sunt multe. Puţine sunt realizabile, din păcate. Speram să dezvoltăm ideea de Audio Fort. În 25 iulie, va fi în aceeaşi locaţie un eveniment de promovare Audio Fort unde vor mixa doi dintre membrii iniţiali Audio Fort, un dj din Slovenia, Kareem Da-Li şi un dj şi producător român, cu un nume de scenă la fel de românesc, Vasiu, membru al casei de producţie Tzinah Records. Un eveniment ce,după părerea mea, nu trebuie ratat.În toamna aceasta vom avea a doua ediţie Audio Fort, unde sperăm la o participare masivă. Oricum va fi ceva special pentru oraşul nostru şi sunt sigur că nu doar eu sunt cel care abia aştept. În curând vor apărea şi afişele pentru aceasta a doua ediţie.

audio fort 2Vom putea participa la un party marca „Audio Fort” şi în alte oraşe din ţară?

Da, sunt sigur că vor fi evenimente de promovare şi în alte oraşe din ţară, dar întâi să câştigăm publicul din Alba Iulia. Interesul e să vină oameni din alte oraşe pentru Audio Fort în Alba Iulia şi să plece de aici cu zâmbetul pe buze şi cu dorinţa de a se reîntoarce la următoarea ediţie.


Merci şi succes! Să ne auzim cu bine!

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19554 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*