Au demarat lucrările de modernizare din centrul municipiului Alba Iulia. Zona dintre BCR și „Unirea” va fi complet reconfigurată

lucrari straziAutoritățile locale din Alba Iulia au anunțat demararea lucrarilor de modernizare a zonei cuprinse între sediul BCR și magazinul „Unirea”, zonă care urmează să fie complet reconfigurată și corelată cu prevederile PUZ-ului zonei centrale. Viziunea asupra acestor noi obiective impune, printre altele, mutarea axului străzii Tudor vladimirescu și mărirea numărului parcărilor publice între BCR și centrul comercial “Unirea”. În plus, proiectul va iniția și alte modificări privind zonele verzi și propuneri de modificare a structurii rutiere prin amplasare unor noi sensuri giratorii la intersecția străzilor Oborului cu Tudor Vladimirescu și a străzilor Calea Moților cu Tudor Vladimirescu.

În această perioadă se decopertează platforma pietonală pentru trasarea și executarea unui nou sistem de alimentare cu apă, dar și a unui sistem de colectare a apelor pluviale.

„Dată fiind noua geometrie a dalei urbane ce va cuprinde 94 de locuri de parcare în perimetrul delimitat de sediul BCR și magazinul „Unirea”, este de înțeles că transformările vor modifica și structura peisagistică. În reconfigurarea zonelor verzi din proximitatea parcărilor și locurilor de odihnă, este prevazut un aport de circa 302 arbori și arbuști ornamentali (rășinosi și foioși). Ca o masură complementară, în funcție de studiul peisagistic ce subscrie acestui proiect, se vor păstra o bună parte dintre arborii existenți, cu precădere în zona din fața magazinului Unirea. Vegetația afectată și cu probleme va fi înlocuită, iar arborii situați pe axul noii trame stradale propuse vor fi mutați în alte locații stabilite de autoritatea locală. Zonele verzi vor cuprinde infrastructura necesară pentru irigare”, se arată într-un comunicat remis presei de către Primăria Alba Iulia.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23214 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*