Atmosferă autentică de Crăciun, la Sebeș! Primăria a împărțit 1700 de cadouri copiilor și a oferit un splendid concert de colinde. Peste 2000 de oameni, la eveniment

craciun-sebesSâmbătă seara, parcul din fața Primăriei Municipiului Sebeș a găzduit un nou eveniment din calendarul Târgului de Crăciun. Peste 2.000 de locuitori ai Sebeșului au răspuns invitației lansate de primarul Dorin Nistor, care a dorit să le ofere copiilor o întâlnire cu Moș Crăciun, iar adulților, un spectacol extraordinar de colinde în aer liber, cu artiști de renume ai scenei românești.

Evenimentul a debutat cu premierea a 17 elevi care au obținut rezultate deosebite la concursurile și olimpiadele școlare, faza naţională, în anul şcolar 2015/2016. Acest moment de premiere a fost rezultatul unei colaborări dintre administrația publică locală, societatea Salv Metal Srl și organizația non-guvernamentală „Ia atitudine azi”, care au dorit să ofere o recompensă pentru munca și dăruirea elevilor cu care Sebeșul se mândrește.

craciunMoș Crăciun a fost însoțit de două Crăciunițe vesele, care l-au ajutat să împartă 1.700 de pacheţele cu dulciuri tuturor copiilor prezenţi la eveniment. Pe scena montată în parc, au urcat colindători dintre cei mai vestiți, pentru a colora atmosfera cu cele mai frumoase cântece de iarnă și pentru a le oferi celor prezenți bucuria colindului străbun. Au colindat: Denisa Bărbat, Alina Secășean, Maria Filimon, Cătălin Hașa, Dorina Nariță, Formația Our Band. Nu a lipsit mult așteptata trupă pop-opera Distinto, care a entuziasmat asistența prin prestația artistică.

sebes-craciunCu siguranță, în anii următori, Târgul de Crăciun va deveni o frumoasă tradiție  pentru Sebeș, un prilej de bucurie pentru toți locuitorii orașului, care să aducă un strop din magia și generozitatea sărbătorilor de iarnă. În cursul lunii decembrie, la iniţiativa primarului Dorin Nistor, au fost achiziționate și distribuite 7.500 de pachete cu dulciuri, din care 5.500 de pachete au fost destinate tuturor elevilor și preșcolarilor care frecventează instituțiile de învățământ din Municipiul Sebeș, 1.700 de pachete au fost dăruite de Moş Crăciun la evenimentul din 17 decembrie, restul reprezentând donaţii destinate unor asociații care susțin copii sau persoane cu nevoi speciale. Bugetul cheltuit pentru aceste pachete cu dulciuri a fost de circa 130.000 lei.

distintoPrimarul Municipiului Sebeș, domnul Dorin Nistor, transmite un mesaj de mulțumire tuturor partenerilor care ne-au fost alături în organizarea evenimentelor prilejuite de sărbătorile de iarnă, precum şi cetăţenilor comunităţii noastre pentru prezenţa la evenimente. Avem fericita ocazie de a adresa tuturor urările noastre sincere de sănătate, armonie şi belşug. Fie ca lumina Crăciunului să ne însoţească, pentru a regăsi împreună frumuseţea tradiţiilor româneşti.

Sărbători fericite, tuturor!

folclor-sebes

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21761 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*