Atenție! Două femei din Aiud și Alba Iulia au fost prădate de bijuterii

furt bijuteriiÎn data de 6 ianuarie, poliţia din Alba a fost sesizată în legătură cu două furturi, comise prin același mod de operare, în ambele situaţii victime fiind femei în vârstă. Astfel, la 12.30, Poliţia Municipiului Aiud a fost sesizată de către o femeie de 62 de ani din Aiud, cu privire la faptul că în timp ce se afla pe strada Axente Sever din Aiud, a fost abordată de două persoane (un bărbat şi o femeie) care, arătându-i o hartă, i-a cerut să le arate unde este spitalul. În aceste împrejurări, femeia s-a oferit să-i facă cadou vârstnicei un lănţişor pe care i l-a pus la gât. După scurt timp, reclamanta şi-a dat seama că în timp ce-i aşeza la gât aşa zisul cadou, femeia i-a sustras lănţişorul cu medalion din aur, în valoare de 1.500 de lei. În aceleaşi împrejurări a căzut victimă a unei infracțiuni de furt, o femeie în vârstă de 71 de ani, din municipiul Alba Iulia în timp ce se deplasa pe strada Cetăţii din municipiul Alba Iulia. Acesteia i-au fost sustrase bijuteriile proprii, în valoare de 400 de lei şi a „primit cadou” bijuterii dintr-un metal comun, de culoare galbenă. În ambele situaţii, poliţiştii fac cercetări în vederea identificării autorilor, tragerii lor la răspundere penală şi recuperării prejudiciilor.

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de fapte, poliția recomandă:

–          Nu purtaţi ostentativ bijuterii şi obiecte de valoare care sunt tentante pentru cei predispuşi la furt sau tâlhărie.

–          Fiţi sceptici în legătură cu orice promisiune sau cadou primit ca din senin, de la persoane necunoscute;

–          Nu acceptaţi, indiferent de motivul prezentat, ca persoane necunoscute să se apropie prea mult de dumneavoastră;

–          În cazul în care sunteţi abordaţi de astfel de persoane, încercați să reţineţi cât mai multe aspecte care pot fi de folos poliţiei: ora comiterii infracţiunii, aspectul agresorului: vârsta aproximativă, înălţimea şi constituţia fizică, forma feţei, bărbierit sau cu barbă, culoarea părului, a ochilor, dacă vocea are un accent anume, vestimentaţia, semne particulare), dacă aveau maşină – marca, culoarea şi numărul de înmatriculare, direcţia în care au plecat, numele sau poreclele folosite între agresori, accentele, dialectele, etc.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23672 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*