Atelierele literare ale Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba. Evenimentul se adresează preșcolarilor și școlarilor din municipiul Alba Iulia

bibliotecaSecția pentru copii a Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba va găzdui, în această săptămână, o serie de activități cultural-literare reunite sub titlul generic de Ateliere literare . Evenimentul se va derula în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Alba, în cadrul proiectului „Școala Altfel” și se va adresa preșcolarilor și școlarilor din municipiul Alba Iulia.

Miercuri, 24 mai 2017, oaspeți ai bibliotecii sunt elevii clasei a VI-a  de la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” din Alba Iulia, coordonați de prof. Mateescu Mihaela. În cadrul atelierului literar Mari scriitori români, elevii vor derula activități de familiarizare cu colecțiile bibliotecii și vor avea loc activități interactive de lectură și discuții pe marginea unor pagini importante de literatură pentru copii scrise de mari scriitori români. Atelierul se va încheia cu o vizită în bibliotecă.

Joi 25 mai 2017,  Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba va primi vizita a 60 de preșcolari de la Grădinița cu program normal nr. 10 din Alba Iulia însoțiți de responsabilul educativ prof. Andrei Veronica. Ei vor participa la atelierul literar intitulat Poveștile cu sunete. Copiii vor face cunoștință cu personajele din cărțile Pinochio, Bambi și Cartea junglei și vor realiza semne de carte.

Activitatea face parte din Programul minimal 2017 al instituției – 1. USERS/1.2 Ateliere educative, proiect destinat utilizatorilor serviciilor de bibliotecă și are ca obiectiv atragerea de noi categorii de beneficiari ai serviciilor de bibliotecă, prin activități interactive specifice vârstei lor.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19790 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*