Atanasiu: zero euro este performanţa guvernelor pd-iste în atragerea de fonduri europene

Miliarde de euro blocate de Comisia europeană pentru România, atragere de fonduri în valoare de zero euro, de la începutul acestui an, corupţie crescândă, ineficienţă maximă şi foarte multe vorbe goale, acestea  sunt, de fapt, rezultatele de guvernare ale PD, adevărate bombe catastrofale pentru domeniul economic şi social, în loc de des invocatele reforme, cu care s-a tot lăudat, timp de trei ani, echipa Băsescu-Boc-Udrea!

De când se află PD la guvernare, România se menţine la coada listei UE, adică este mereu pe ultimul loc, în privinţa atragerii de fonduri europene! În ultimii ani, neperformanţa evidentă şi nepăsarea crasă, de care responsabilii pd-işti guvernamentali au dat dovadă, în diferite domenii, cum sunt cele referitoare la muncă, mediu, agricultură sau transporturi, se oglindesc acum, în cele mai dezastruoase rezultate posibile!

Azi, se poate remarca, de la distanţă, cu ochiul liber, că, intoxicarea permanentă, cu fraze pompoase, lipsite de conţinut real, utilizate frecvent, pe post de aşa-zisă preocupare atentă, pentru accelerarea atragerii banilor destinaţi României, de către Uniunea Europeană, au fost doar vorbe în vânt, minciuni flagrante şi promisiuni eşuate, din desaga deşertăciunilor domnilor Băsescu şi Boc, preşedintelele ţării şi cel de facto al PD şi ale fostului său premier în cinci guverne!

Ba, mai mult decât atât, dumnealor au găsit de cuviinţă tardiv, abia la sfârşitul anului trecut, să inventeze un minister special pentru accelerarea atragerii de fonduri europene, care, din păcate, este limpede acum, nu a avut, nicidecum, impactul scontat, din mai multe considerente, menţionate expres de noi, cei din Opoziţie, la vremea respectivă!

Că acest lucru a fost doar un nou fals demers, de faţadă, al puterii portocalii, fără a constitui, în mod real, o soluţie de deblocare a impasului în care se găseşte România, în privinţa slabelor rezultate ale atragerii de bani europeni, este, în aceste zile, în mod concret exemplificat de decizia CE de a fi întrerupte plăţile europene pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), program ce reprezintă a doua axă ca mărime în România!

Din cauza managementului extrem de deficitar al proiectelor derulate prin Ministerul Muncii, în domeniul resurselor umane, dar şi datorită problemelor controversate constatate aici, de către reprezentanţii europeni, în urma unei analize punctuale, zilele acestea CE va anunţa întreruperea plăţilor pentru resurse umane, ceea ce ar putea priva România de 3,7 mld. Euro, dintr-o lovitură!

Sancţiunea aplicată, în acest caz, de către actualul proaspăt premier, domnul Ungureanu, pentru responsabilii de declanşarea acestei pierderi grave de bani europeni, este doar o cerere de demisie a unui director, pus în funcţie de către fostul ministru al muncii, domnul Lăzăroiu şi lăudat intens, ca fiind foarte competent, la vremea respectivă…

Deci, putem să le mulţumim pd-iştilor pentru binele făcut: România are parte de încă o bilă neagră din partea UE, iar profesionalismul pd-ist se poate măsura, acum, în performanţe zero, având în vedere că România are parte, pe acest fond interminabil de criză economică şi socială, doar de blocaje ale fondurilor respective, de pierderi consistente de miliarde de euro şi nu de mărirea gradului de absorbţie al acestora!

продвижение сайтакак взломать контакт

Despre Redacția ProAlba 30149 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

  1. eutanasiule, in posdru 2007-2013 s-a facut evaluarea pentru 2007-2011. 2007-2008 i-ati gestionat voi. 2008-2011 i-au gestionat pd-ul. voi 2 ani, ei 3. sunteti partasi la dezastrul acesta, nu o mai tot da la intors… sunteti toti niste loaze!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*